SON DAKİKA


Foto Galeri > Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

17 Mart 2020 Salı - 13:44

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs ülkemizde de hızlı bir şekilde yayılmaya başladı. Evde sürekli kullanılan alanların virüs yayabilme ihtimaline karşı evin belirli noktalarını detaylı bir şekilde temizlemek oldukça önem taşıyor.

1 / 9 Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

Temizliğe dış kapıdan başlayın

Dışardan geldiğimizde elimizi yıkamadan dokunduğumuz ilk alan dış kapı oluyor. Doğal olarak virüsün en çok bulaşma olasılığı dış kapı olduğu gibi virüsün yayılma noktası da dış kapı oluyor. Dış kapının en çok kullanılan alanını isterseniz çamaşır suyu ile isterseniz de sirke ve karbonatlı su ile iyice bütün detaylarını temizleyip daha sonra dezenfektan yada 70 - 80 derecelik kolonya ile iyice dezenfekte ettiğinizden emin olun. Böylece yararlı bir önlem almış olursunuz.

2 / 9 Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

Koronavirüse karşı ev temizliği hakkında bilgi edinmek istiyorsanız "Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu" haberimize göz atın.

3 / 9 Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

Evdeki bütün elektrik düğmelerini ve prizleri temizleyin

Evde en çok kullanılan alanlar arasında elektrik düğmeleri ve prizler yine ilk sıralarda yer alıyor. Evdeki bütün kapı ve kapı kollarını temizleyip dezenfekte ettikten sonra priz ve elektrik düğmelerini de temizleyip güvenli bir şekilde dezenfekte edin. Direkt uygulamak yerine nemli bir bezden yardım alabilirsiniz. Hatta prizleri temizlerken şalterleri indirmekte etken bir çözüm olabilir.

4 / 9 Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

Mutfak ve banyo sık sık temizlenmeli

Virüse karşı önlemde mutfak ve banyo temizliği de oldukça önemli. Marketten yeni alınan yiyecek ve içeceklerin dış yüzeylerini silip kaldırmayı deneyin. Mutfakta sürekli kullanılan alanları iyice dezenfekte edin. Yemeklere veya içeceklere bulaşmaması için önlemler alın. Banyo en çok kullanılan alan olduğu için her gün temiz tutup dezenfekte etmek oldukça önemli.

5 / 9 Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

Günün en az 8 saatini yatak odasında geçiriyoruz

Yatak odasında ortalama günün 8 saati geçiyor ve uyku halindeyken bilinçsiz hareket ediyor olmamıza önlem almak için, yatak odasında kullanılan alanları iyice temizleyip dezenfekte etmek virüse karşı iyi bir önlem olur. Bunun yanı sıra nevresim takımlarını bu aşamada gün aşırı değiştirmeye özen gösterin.

6 / 9 Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

Oturduğunuz yerlerin temizliğine önem verin

Gün içinde ve ya işten gelince kıyafetlerinizi değiştirmeden evinizin içinde dolaşmayın. Doşaltıysanızda oturduğunuz alanları temizleyip dezenfekte edin. Unutmayın ki virüsler kumaş gibi malzemelerin üzerinde de belirli bir süre yaşayabiliyorlar.

7 / 9 Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

Her gün evi süpürüp silin

Her gün evi süpürüp silmekte temizlik yapmak kadar önemli. Evin içerisinde oluşan tozu engellemiş olacaksınız.

8 / 9 Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

Evi belirli saatlerde havalandırın

Evinizi sürekli havalandırıp oksijen miktarını artırmak virüse karşı koruyacağı gibi diğer hastalıklara karşıda korunmanıza önlem olur.

9 / 9 Evinizi koronavirüse karşı temiz tutmanın 8 yolu

Kıyafetlerinizi 1 kere giyin

Ülkemizde oluşan salgın bitene kadar dışarıda giydiğiniz kıyafetlerinizi eve gelince hemen çıkartın ve en yakın zamanda yıkayın. Yıkanıp kuruyan kıyafetleri bu sıralar ütülemeyi unutmayın.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap