SON DAKİKA


Foto Galeri > Evde koronavirüs karantinası nasıl olur?

Evde koronavirüs karantinası nasıl olur?

16 Mart 2020 Pazartesi - 14:00

Yurt dışından dönenler, belirti hissedenler, yaşlı yurttaşlar kendilerini evde karantinaya alabilir.

1 / 6 Evde koronavirüs karantinası nasıl olur?

1- Tek bir oda Evin tek bir odasını kullanın. Odayı sık sık havalandırın. Odanıza girmesi gereken herkesin maske ve eldiven takması gerektiğini unutmayın. Kirlenen giysileri ve nevresimleri hava almayan bir poşete koyun. Yıkamanız gerekiyorsa, 60 derecede yıkayın.

2 / 6 Evde koronavirüs karantinası nasıl olur?

2- Tuvalet hijyeniÇatal-bıçak, tabak, bardak, tencere, havlu, nevresim, gözlük, kalem dahil hiçbir eşyayı evde ortak kullanmayın. Tuvalet ve banyoyu her kullandığınızda dezenfekte edin. Odadan çıkarsanız maske ve eldiven kullanın.

3 / 6 Evde koronavirüs karantinası nasıl olur?

3-Misafir yasak Evden çıkmayın, misafir kabul etmeyin. Görüşmeleri, internet veya telefon üzerinden yapın. Yemek, ilaç gibi ihtiyaçları internet üzerinden satın alın. Siparişi, getirenin elinden almayın. Kapının önüne bırakmasını isteyin. Paketi dezenfekte ettikten sonra eve alın.

4 / 6 Evde koronavirüs karantinası nasıl olur?

5-Mendile dikkat Öksürük, hapşırık gibi durumlarda mutlaka mendil kullanın. Bu mendili daha sonra sıkıca kapatarak plastik çöp torbasına atın. Her mendil kullanımından sonra da ellerinizi yıkayıp temizleyin.

5 / 6 Evde koronavirüs karantinası nasıl olur?

5-Çöpü bekletinMendil, maske ve eldivenler başta olmak üzere, karantinadaki kişinin çöpü test sonuçları çıkana kadar, 14 gün boyunca evden dışarı çıkarmayın. İç içe plastik poşetlere konularak ağzı sıkıca bağlanmalı.

6 / 6 Evde koronavirüs karantinası nasıl olur?

6-Acil durumda arayınKarantina altında yüksek ateş, halsizlik, kuru öksürük ve solunum sorunları gibi belirtiler şiddetlenirse, 14 günün dolmasını beklemeden hemen sağlık merkezlerine başvurun.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap