SON DAKİKA


Foto Galeri > Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

20 Temmuz 2020 Pazartesi - 12:58

Cinsellik vücudun en önemli ihtiyaçlarından biridir. Ancak cinsel yetersizlik söz konusu olduğunda vücutta bazı değişimler meydana gelir.

1 / 11 Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

Bu sayı, elbette kişiden kişiye göre çoğu zaman değişkenlik gösterir. Ancak, yine de herkeste zaman zaman yaşanan ortak ve kesin bir şey vardır: “kuruluk”!

2 / 11 Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

Nadas yatak odası zamanlarınızın ardındaki hikaye ne olursa olsun, seks eksikliğinin (şaşırtıcı bir şekilde) vücudunuz ve genel ruhunuz üzerinde büyük bir etkisi olacaktır.

3 / 11 Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

Düzenli cinsel ilişkiyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

4 / 11 Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

1. Libidonuz düşerEvet, cinsellikte "kullan ya da kaybet" gibi bir durum söz konusu. Uzman sertifikalı seks terapisti Sari Cooper, Reader'ın Digest'e verdiği demeçte, "Cinsellikten kaçınan insanlar, sekse karşı daha az canlılık ve daha az açlık hissetmeye başlarlar”, diyor.

5 / 11 Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

2. Vajinal duvarlarınız zayıflayabilirBu, esas olarak menopoza giren kadınlar için geçerlidir.Sari, "Vajinanızın duvarları yaşlandığında mevcut düzenli bir ilişkiniz yoksa, aniden seks yaptığınızda bu süreç oldukça ağrılı geçecektir”, yorumlarında bulunuyor.

6 / 11 Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

Hatta bu amaçla, Kuzey Amerika Menopoz Derneği menopoz sırasında vajinal sağlığa yardımcı olmak için düzenli penetrasyon seksinin yapılmasını bile önermektedir.

7 / 11 Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

3. Adet ağrınız daha da kötüleşebilir Pek çoğunuz tam tersini düşünebilir, ancak adet döneminiz boyunca seks yapmak ağrınızı hafifletebilir."Rahim bir kastır ve birçok kadın orgazm olduğunda aslında uterus kasılması yaşar, bu da kanın daha hızlı dışarı çıkmasına neden olarak adet kramplarını azaltır”, diye açıklıyor Dr. Streicher ve ekliyor: "Ayrıca, ağrılı adet dönemlerine yardımcı olacak endorfin hormonunda da de büyük bir artış görülebilir.”

8 / 11 Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

4. Sağlıklı bir etki olarak sizi idrar yolları enfeksiyonundan korurCinsel ilişki azlığı, elbette tamamen kötü etkiler yaratmaz. Bir de iyiliği söz konusudur!Az seks yaparak yalnız cinsel yolla bulaşan hastalıklara yakalanma şansını değil, aynı zamanda idrar yolları enfeksiyonunu da önemli ölçüde azaltırsınız. Çünkü cinsel birliktelik sırasında oluşabilecek bakterilerin organlara yayılmasından dolayı mesane enfeksiyonu riski de potansiyel olarak artar.

9 / 11 Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

Amerikan Aile Hekimi dergisinin de belirttiği gibi, "Cinsel ilişki sıklığı, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonlarının en güçlü belirleyicisidir."

10 / 11 Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

5. Erkeklerde erektil disfonksiyona (sertleşme güçlüğüne) sahip olma olasılığı yüksektir Bir başka “kullan ya da kaybet” durumu daha! Cinsel yoksunluğun erkeklerde erektil disfonksiyon olasılığını arttırdığı, ancak bunun yaşlı erkeklerde daha fazla olduğu bulundu.

11 / 11 Cinsel ilişkiye girmeyi bıraktığınızda vücudunuzda neler olur?

6. Stres oranınızı artırırYoksa, artık yeteri kadar ya da hiç seks yapmamak konusunda stresli misiniz? Düzenli cinsel yaşama sahip olmanın stres yakıcı olduğuna inanılırken, seks kuraklığındaki insan vücudunda strese karşı bir yanıt olarak vücuttaki kan basıncında ani artışlar yaşandığı gözlemlenmiştir.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap