SON DAKİKA


Foto Galeri > Çin değil Sivas! Şehri ikiye bölen mucizevi oluşum görenleri büyülüyor

Çin değil Sivas! Şehri ikiye bölen mucizevi oluşum görenleri büyülüyor

19 Haziran 2020 Cuma - 12:56

Henüz keşfedilmemiş doğa harikası oluşumların olduğu ülkemizde öyle bir yer var ki görülmeye değer. Sivas'ta kayalıkların Çin Seddi'ne benzer sıralanışı yerli yabancı turistleri cezbediyor.

1 / 7 Çin değil Sivas! Şehri ikiye bölen mucizevi oluşum görenleri büyülüyor

Sivas'ın İmranlı ilçesine bağlı Boğazören köyü sınırlarında yer alan ve görüntüsüyle Çin Seddi'ni andıran kayalıkların bulunduğu bölgede, kaymakamlığın planladığı '10 Fikir Proje' etkinlikleri kapsamında doğa yürüyüşü düzenlendi. Bölgedeki doğal oluşumun, tanıtımının yapılarak, turizme kazandırılması hedefleniyor.

2 / 7 Çin değil Sivas! Şehri ikiye bölen mucizevi oluşum görenleri büyülüyor

Yaklaşık 35-40 kilometre kadar bir uzunluğu olan ve bazı yerlerde toprağa batıp çıkan kayalıklar, İmranlı ilçesinden Zara ilçesine kadar uzanıyor. Kayaların yüksekliği 50-60 metreye kadar ulaşıyor. Elle yapılmış değil ama doğal, mucizevi bir yapı.

3 / 7 Çin değil Sivas! Şehri ikiye bölen mucizevi oluşum görenleri büyülüyor

Son dönemde yerli turist akınına uğrayan Sivas'ın Çin Seddi, yakınında yaşayan köylüler tarafından yıllarca biliniyor. Bir köy sakini "Bu Çin Seddi gibi görünen, kilometrelerce devam eden bir oluşum. Bunun özelliği iki tarafının da düz olması ve insan eliyle yapılmış gibi dümdüz duvar gibi gözükmesi."

4 / 7 Çin değil Sivas! Şehri ikiye bölen mucizevi oluşum görenleri büyülüyor

"Yetkililerin bu yapının nasıl oluştuğunu araştırması gerektiğini düşünüyoruz. Çin Seddi insan eliyle yapılmış ama burası da doğal haliyle onu andırıyor. Buranın araştırılıp tarihe ışık tutulmasını ve turizme kazandırılmasını istiyoruz" demişti.

5 / 7 Çin değil Sivas! Şehri ikiye bölen mucizevi oluşum görenleri büyülüyor

Geçtiğimiz günlerde koronavirüs sonrası normalleşme sürecine girilmesinin ardından İmranlı Kaymakamlığı'nın başlattığı proje ile kayalıkların bulunduğu bölgede doğa yürüyüşü düzenlendi. Yürüyüşe Kaymakam Hasan Meşeli, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Niyami Dağlar, İlçe Milli Eğitim Müdürü Şafak Turan, kurum müdürleri ve bölge halkı katıldı.

6 / 7 Çin değil Sivas! Şehri ikiye bölen mucizevi oluşum görenleri büyülüyor

Kaymakam Hasan Meşeli, "Güzel bir günde kalabalık arkadaş grubuyla buradan İmranlı'ya 15 kilometrelik güzergahta yürüyüş gerçekleştireceğiz. Amacımız 'İmranlı'nın Çin Seddi' dediğimiz ve doğa harikası olan alçı taşlarının yüzyıllar boyunca yağmurlar rüzgarlar sonucunda oluşan kayalıkların tanıtımını yapmaktı. Çünkü çok orijinal. Bu güzellikleri biz tüm Türkiye ve Dünya'ya tanıtmak istiyoruz. O yüzden hem yürüyelim hem spor yapalım" dedi.

7 / 7 Çin değil Sivas! Şehri ikiye bölen mucizevi oluşum görenleri büyülüyor





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap