SON DAKİKA


Foto Galeri > Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

26 Ağustos 2020 Çarşamba - 14:31

Dünya üzerinde yaşayan birçok kabile var. Bunlardan biri de Himba Kabilesi. Göçebe bir hayat süren Himba kabilesi, Namibya'da yaşayan etnik bir grup. Bu kabilenin kadınlarının çıplak gezmesinden dolayı ' Çıplak Kadınlar Kabilesi' olarak da biliniyorl

1 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

19.yy'da büyük bir sığır salgını sebebiyle neredeyse yok olma aşamasına kadar gelen kabile, güneye hareket ederek, hayatta kalmak için farklı bölgeleri keşfetti.

2 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Göçebe bir hayat süren Himba kabilesi, Namibya'da yaşayan etnik bir grup. Bu kabilede erkekler, hayvanlarla ilgilenirken, kadınlar da günlük işlerine odaklanıyorlar.

3 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Dış dünyadan kopuk yaşayan kabile, geleneklerini bu zamana kadar yaşatmayı da başardılar.

4 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Kadınların kırmızı tenleri de kabilenin en dikkat çekici özelliklerinden biri. Kendilerini güneşten korumak için hazırladıkları bir karışımı tüm vücutlarına sürerek, bu şekilde dışarı çıkıyorlar.

5 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Özel bir taşı küçük parçalara ayırarak, yağ ile karıştırıyorlar. Bu karışımı hafif ısıtarak vücutlarına sürüyorlar. Burada yaşayan genç kızlar başlarına, inek veya keçi derisinden yapılmış bir taç takarlar.

6 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Bunu sadece ergenlik çağına gelmiş kızlar takıyor. Bu kabilede, kadınların yıkanmasına izin verilmiyor.

7 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Bu kural, suyun bol olmadığı dönemlere uzanıyor. Kadınlar, kıyafetlerini ve kendilerini, içinde bazı bitki ve ağaç parçalarının yandığı bir duman ile yıkıyorlar.

8 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Bu kabilenin özellikleri ve kültürleri henüz tam anlamıyla çözülebilmiş değil. Kabile üyeleri, hem anne hem de baba tarafından dahil oluyor. Himba kabilesi en yaşlı üye tarafından yönetiliyor.

9 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Bu kabilenin en ilginç özelliği ise, kabilenin kadınlarının hamile kalmak için yaptıkları enteresan yöntem. Kabiledeki çocukların yaşı, doğdukları zamanla belirlenmiyor.

10 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Dünyaya gelmek isteyen bebeğin annesine söylediği ilk şarkı onların arasındaki ilk iletişimi başlatıyor. Anne adayı, bu şarkıyı eşine de öğreterek hamile kalıyor.

11 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Bu ilk iletişim ise çocuğun yaşına belirlemedeki en önemli tarih olarak kabul ediliyor. Öyle ki, bu şarkı çocuğun doğumundan,yaşamına kadar her alanından önem arz ediyor.

12 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Bebek bu şarkı ile dünyaya geliyor. Gelecekteki, başarıları da bu şarkıyla kutlanıyor. Hatta, ağladığında da bu şarkıyla teselli ediliyorve sakinleştiriliyor.

13 / 13 Bu kabilenin kadınları çıplak geziyor!

Kabilenin bir ilginç özelliği de, bir çocuk ilerleyen yaşlarında bir suç işlerse onu cezalandırmak yerine, tüm kabile üyeleri ona kendi şarkısına söyleyerek, ona kim olduğunu hatırlatıyorlar.





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap