SON DAKİKA


Foto Galeri > 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalar pes dedirtti

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalar pes dedirtti

11 Nisan 2024 Perşembe - 12:18

112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalar pes dedirtti

1 / 10 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalar pes dedirtti

Ramazan Bayramı'nın ilk gününde dahi kesintisiz hizmet sunan 112 Acil Çağrı Merkezi personeli, gereksiz çağrıların iş akışını engellemesinden şikayet ediyor.

2 / 10 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalar pes dedirtti

Emniyet, sağlık, jandarma, itfaiye, AFAD ve orman birimleriyle beraber koordineli çalışan Çağrı Merkezi, bayram tatili boyunca da vatandaşlara kesintisiz hizmet sunuyor.

3 / 10 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalar pes dedirtti

Vatandaşlardan gelen acil çağrıları ilk karşılayan Merkezde, ambulans talepleri, münferit asayiş ve trafik olayları ilgili kurumlara yönlendiriliyor.

4 / 10 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalar pes dedirtti

112 Acil Çağrı Merkezi Sorumlusu Erdem Korkut acil olmayan çağrılar da aldıklarını söyledi.

5 / 10 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalar pes dedirtti

"GEREKSİZ YERE ARAMAMALARINI RİCA EDİYORUZ"Korkut, "Bugün bile 'Ocağım bozuldu, gelip tamir eder misiniz?', 'Düdüklü tenceremin kapağı açılmıyor, yardımcı olur musunuz?', gibi talepler olabiliyor. Bazen taksi talebinde bulunabiliyorlar ya da otobüs saatlerini öğrenmek isteyebiliyorlar. Maalesef bunun gibi çağrılarla da mücadele etmek zorunda kalabiliyoruz. Bu noktada da vatandaşlarımızdan isteğimiz, yapılan bu tarz çağrılar, acil çağrıların önüne geçmiş oluyor. Bizim için bir saniyenin bile önemi var. Vatandaşlarımızdan bu konuda hassasiyet göstermelerini ve gereksiz yere aramamalarını önemle rica ediyoruz." dedi.

6 / 10 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalar pes dedirtti

Yabancıların acil çağrı taleplerini de karşıladıklarını vurgulayan Korkut, İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça acil çağrı desteğine sahip olduklarını bildirdi.

7 / 10 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalar pes dedirtti

Yabancıların acil çağrı taleplerini de karşıladıklarını vurgulayan Korkut, İngilizce, Almanca, Rusça ve Arapça acil çağrı desteğine sahip olduklarını bildirdi.

8 / 10 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalar pes dedirtti

"BU BAYRAMDA DA GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ"Çağrı merkezinde görevli polis memuru Kevser Alp de çağrı yönlendirici olarak çalıştığını belirterek, "Emniyet Teşkilatı olarak her bayramda olduğu gibi bu bayramda da görevimizin başındayız. Şu an hatlarımız sakin. Çağrı alıcı arkadaşlarımızın aldığı ihbarları Emniyet birimi olarak karşılıyorum. Alınan ihbarlara ekip yönlendirmesi yapıyorum." dedi.

10 / 10 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen aramalar pes dedirtti





VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap