SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Zincir marketlerden 'KDV indirimi' açıklaması!

Zincir marketlerden 'KDV indirimi' açıklaması!

31 Mart 2022 Perşembe - 15:52




Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel ihtiyaç malzemelerinde KDV oranının yüzde 8'e indirileceğini duyurmuştu. Yeni KDV düzenlemesi yarın yürürlüğe girecek. Peki kaç adet üründe indirim yapılacak? Dört zincir market indirim yapılacak ürün sayısını milliyet.com.tr'ye açıkladı.





Mal ve Hizmetlere Uygulanacak KDV Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına ilişkin karar Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararlar 1 Nisan’da yani yarın yürürlüğe girecek.

26 BİN ÜRÜNDE FİYATLAR DEĞİŞECEK!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temel gıda ürünlerindeki KDV indirimi sonrası zincir marketler hazırlıklara başladı. Dört zincir marketin milliyet.com.tr'ye yaptığı açıklamada 26 bin üründe fiyat değişikliği yapılacağı belirtildi.

Bu uygulamayla; tüketicilerin temel ihtiyaç maddelerinden olan sabun, şampuan, deterjan, dezenfektan, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil, peçete ile bebek ve yetişkin bezleri gibi ürünlerin satışında KDV oranı yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek.

Yeme içme hizmetlerinde halen birinci sınıf işletme, üç yıldız ve üzeri otel gibi yerlerde yüzde 18 olarak uygulanan KDV oranı, bu hizmetlerin tamamında yüzde 8 olarak uygulanacak. Böylece yemek yenilen yere göre farklı oran uygulamasına son verilmiş olacak.


Temel gıda maddelerinde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 1'e indirilirken, market zincirleri ise yarın yapacakları indirimli ürünlerin sayısını açıkladı.

MİGROS

Migros tarafından milliyet.com.tr'ye yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: "Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan, sabun, şampuan, deterjan, dezenfektanlar, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, kağıt mendil ve peçete ile bebek ve yetişkin bezleri gibi temel ihtiyaç maddelerinin KDV oranının yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmesi açıklamasının ardından 8 binin üzerinde ürünümüzün fiyatı bu doğrultuda 1 Nisan itibarı ile indirilecek."

CARREFOURSA

CarrefourSA'dan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Cumhurbaşkanlığı tarafından yapılan yeni KDV uygulamaları açıklamasının ardından biz de ilgili düzenlemeler için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. 9 bine yakın ürünümüzün fiyatını bu karar doğrultusunda düzenledik. Bu indirimlere ek olarak müşterilerimiz için promosyonlarımız da devam ediyor. Amacımız doğru ürünü doğru fiyata müşterilerimiz ile buluşturmak."


HAPPY CENTER

Happy Center'dan yapılan açıklamada ise şu ifadelere yer verildi: "Bu akşam 7500 kalem üründe KDV indirimi yapılacaktır. Ayrıca 1 Nisan tarihinde geçerli olacak promosyon indirimlerimiz başlayacaktır. Tuvalet kağıdından kağıt havluya, şampuandan bebek bezine ve diğer kdv indirimi yapılan tüm ürünlerin fiyatları bu akşam değiştirilecektir."

BİZİM TOPTAN MARKET

Bizim Toptan'dan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı: "Cumhurbaşkanı kararıyla deterjan, sabun, tuvalet kağıdı, kağıt havlu, bebek bezi gibi temel ihtiyaç ürünlerindeki KDV oranının 1 Nisan itibarıyla yüzde 18’den yüzde 8’e indirilmesi üzerine Bizim Toptan, etiketleri değiştirmek için hazırlıklarını sürdürüyor. Bizim Toptan CEO’su Hüseyin Balcı, kararın açıklanması üzerine KDV indirimini sayıları 1.500’ü bulan üründe etiketlerine yansıtacaklarını belirterek, 1 Nisan itibarıyla 70 ile yayılan 173 mağazada yeni fiyatlar üzerinden satış yapmaya başlayacaklarını açıkladı."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap