SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Zeytinyağı fiyatları için son uyarı: Kriz büyüyor biran önce alın

Zeytinyağı fiyatları için son uyarı: Kriz büyüyor biran önce alın

28 Eylül 2023 Perşembe - 16:30




Zeytinyağı fiyatları inanılmaz boyutlara ulaşırken yeni bir uyarı daha geldi. Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan krizin artacağını ifade ederken zeytinyağı fiyatın daha da yükseleceğini ileri sürdü.





Zeytinyağı fiyatlarıyla ilgili Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan’danı fiyatların artacağı konusunda yeni uyarı geldi.

Bu yıl zeytinyağı üretiminin kalbinin attığı Şanlıurfa ve Gaziantep illerinde yaşanan sel felaketi ve bozuk hava koşulları, sektörü olumsuz etkiliyor. Yaşanan doğal afet fiyatlara zam olarak yansıyor. Zeytinyağı fiyatları market raflarında 300TL ’den başlarken yeni zamların geleceği de açıklandı. 

Zeytinyağı fiyatlarıyla ilgili son kötü haberi Bozova Ziraat Odası Başkanı Müslüm Okan  verdi. Okan yaptığı konuşada Bozova'da, yıllardır zeytin üretimiyle geçinen çiftçilerimiz, bu yıl sel ve dolu felaketleri nedeniyle hasat yapamadılar. Bu durum, gelir kaynaklarını kaybetmelerine neden oldu." ifadelerini kullandı.

“20 LİTRELİK ZEYTİNYAĞI 5 BİN TL OLABİLİR”

Müslüm Okan, zeytin üretiminde yaşanan olumsuzluklara dair endişeleri dile getirdiği konuşmasında geçen yıl 20 litrelik bir zeytin tenekesinin 2.500-3.000 TL arasında olduğunu hatırlattı. Bu yıl ise bu rakamın 5.000 TL'ye kadar çıkabileceğini tahmin ettiklerini ekledi.


Ayrıca, fırsatçıların bu durumu kullanabileceğine dikkat çeken Okan, üreticilerin "zeytin yok" dediği durumda, normalde 2.000 TL'ye satacakları tenekeleri, market sahiplerinin 2.000 TL'ye alıp 3.000-4.000 TL aralığında tüketiciye sunabileceğine işaret etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap