SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Zeytine rekor zam! Fiyatı iki katına çıkacak

Zeytine rekor zam! Fiyatı iki katına çıkacak

05 Ekim 2021 Salı - 18:02




Mersin Zeytinciler Derneği Başkanı Atilla Parlak, "Geçen sezonki hasatta günlük 10-15 ton zeytin alırken bu yıl 5-6 ton geliyor. Rekoltedeki düşüklük fiyatları 10 gün içinde 2 katına çıkarabilir" dedi





Mersin’de yeşil zeytinin hasadı başladı. Büyük çoğunluğu Mut ve Tarsus’tan gelen zeytinler, tezgahlardaki yerlerini almaya başladı.

"ZEYTİN FİYATLARI YAVAŞ YAVAŞ ARTIYOR"

Zeytin sezonunu değerlendiren Mersin Zeytinciler Derneği Başkanı Atilla Parlak, “Bu sezonki hava şartları kötü olması sebebiyle zeytin seyrek geliyor. Yağmur az. Zeytin kıt. Zeytin fiyatları yavaş yavaş artıyor. Geçen sezon 10-15 ton günlük zeytin geliyordu. Bu sezon ise 5 ton 6 ton geliyor” ifadelerini kullandı.

FİYATLAR İKİ KATINA KADAR ÇIKABİLİR

Geçen seneki zeytin fiyatıyla bu seneki zeytin fiyatı hemen hemen aynı. 1 lira ve 1 lira 50 kuruş zam var. Bu da çok büyük bir artış değil” ifadelerini kullanan Parlak sözlerine, “Zeytin fiyatlarına zam kapıda. Çünkü zeytin az. 10 günlük süreçte zeytin fiyatları 2 katına çıkabilir. Şu anda 5 lira ile 13 lira arasında boyuna göre zeytin fiyatları değişiyor.” şeklinde devam etti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap