SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Zengine bayram garibana hüsran

Zengine bayram garibana hüsran

15 Mayıs 2021 Cumartesi - 14:33




Emekliye ve esnafa 100 liralık zam ‘refah’ için yeterli olmadı. Daha bankaya yatar yatmaz eriyen destek ödemeleri, bu bayram zengine bayram garibana yalnızca hüsran dedirtti





// Karadeniz Özel // Emin SARAÇ // Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emekli ve esnaf için açıkladığı 1000 lira artı 100 lira ek zam paketi dar gelirli vatandaşları mutlu etmedi. Henüz bankaya yatar yatmaz eriyen zamlı ikramiyeler esnafa, “Yettiremiyoruz, yapılan zam şaka gibi. Bu zamanda 100 lira hangi yarayı kapatacak? İş yerlerini kapattılar. Bizim bildiğimiz mekanı kapatan ücretini verir. Bu ücret ‘şaka’ boyutlarında yapılan zamlar olmamalı. Bayramdan sonra muhtemelen yüzde 50 kapasiteyle iş yerleri açılacak. Bu, zararımızı karşılamada yeterli olmayacak. Çünkü son bir yıldır zararımız küçümsenecek boyutta değil. Bu bayram boynumuz bükük. Dileriz bir daha ki bayrama mutlu ve refah içinde gireriz” dediler.

GÖSTERİDEN İBARET

Emekliler ise yapılan zam karşısında hayal kırıklığına uğradıklarını belirterek, “Resmen bizimle dalga geçiyorlar. Bu kabul edilebilir bir şey değildir. 100 lirayı çocuğumuza bayram harçlığı olarak versek kabul etmez. Kendilerine yakın olan iş insanlarına her türlü imkanı sağlarken emekliye 100 lirayı layık gördüler. Bu en büyük vebaldir. Bugün verilen 100 liralık bir artış ancak bir gösteriden ibarettir. Bizim hiçbir yaramıza merhem olacak bir durum yok. Özellikle pandemi döneminde her şeye zam gelirken, zamlarla boğuşurken bayram ikramiyesi beklentimiz en az bin 500 liraydı” şeklinde konuştular.

ÖNCELİK KÜÇÜK ESNAFIN

Öte yandan Türkiye'de 30 Nisan'da başlayan tam kapanma dönemi 17 Mayıs'ta sona eriyor. Vaka sayılarının hızla düşmesiyle birlikte sinyali verilen normalleşme sürecine ilişkin detaylar belli olmaya başladı. Normalleşme kapsamında ilk olarak berber, terzi, kuaför gibi küçük işletmelerin açılabileceği konuşuluyor. Restoran ve kafelerin de dış alanlarını kullanarak saat ve müşteri kotasıyla açılabileceği konuşuluyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap