SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Zam üstüne zam gelen ayçiçek yağında gramaj oyunu

Zam üstüne zam gelen ayçiçek yağında gramaj oyunu

26 Şubat 2021 Cuma - 13:15




Son aylarda zam üstüne zam gelen ayçiçek yağlarının gramajı düşürüldü. Market raflarında yerini alan yarım litrelik ve 4,5 litrelik yağlar dikkat çekti.





Fiyatı dudak uçuklatan ayçiçek yağında, indirime gitmemekte direnen firmalar çareyi gramajları küçültmekte buldu. CNN Türk'ten Mücahit Topçu'nun haberien göre yıllardır 1 litrelik ambalajla raflarda görmeye alışık olduğumuz ayçiçek yağı son birkaç haftadır yarım litrelik ‘su şişeleri’nin içine girdi. Vatandaş gramajların küçülmesini değil fiyatların düşmesini istiyor.

Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, “Bu filmi daha öncede gördük bir ürünün fiyatı arttıgi zaman tüketicinin tepkisini söndürmek amacıyla gramajlar ile oynanıyor” diyor.

Bu gramaj hilesi ie yapılan gizli zamlara yönelik Ticaret Bakanlığı bir yönetmelik hazırladı ve bunun taslağı da yayınlandı. Yakında bu tür gramaj oyunu yapanları da ciddi cezalar gelecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap