SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Zam furyası başladı: İkinci el otomobillerde nasibini aldı!

Zam furyası başladı: İkinci el otomobillerde nasibini aldı!

10 Haziran 2023 Cumartesi - 09:44




Türk Lirasının hızla değer kaybetmesi ve döviz kurlarının artması ikinci el araç piyasasında da fiyat artışlarına neden oluyor.





Seçim sonrasında yaşanan döviz kuru artışları, birinci el otomobil fiyatlarında rekor düzeyde zam furyasına yol açtı. Her geçen gün farklı bir otomobil markasının zam haberleri gündeme geliyor.

Bir hafta önce Renault, Fiat ve Seat gibi markalar yüzde 4 ila 5 arasında zam yapmıştı. Öncesinde ise 11 otomobil markası yüzde 10'a kadar zam uygulamıştı. Renault hatta dokuz gün içerisinde iki kez zam yapmıştı.

Sıfır otomobillerde yaşanan zam furyasının, ikinci el piyasasına da yansıması bekleniyor.

Oto Merkezi CEO'su Muhammed Ali Karakaş, Ekonomim'e yaptığı açıklamada, bayrama kadar ikinci el araç fiyatlarının yükselmeye devam edeceğini belirtti. Karakaş, birinci el piyasasındaki zam haberlerinin ikinci el piyasasını da etkilediğini ifade ederken, yaklaşan bayram, yaz aylarına girilmesi, kiralama sezonunun açılması ve araç tedarikinde yaşanan sorunların da fiyatları etkilediğini söyledi. Karakaş, öngördükleri fiyat artış oranının yüzde 4 ila yüzde 6 arasında olduğunu dile getirdi.

Karakaş ayrıca, döviz kurlarındaki hızlı yükselişin devam etmesi durumunda birçok kişinin araç satışını askıya alarak beklemeye geçebileceğine dikkat çekti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
Zam

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap