SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yeni emeklilere promosyon müjdesi!

Yeni emeklilere promosyon müjdesi!

06 Nisan 2017 Perşembe - 12:00




Promosyonda mutlu sona ulaşan emeklilere 3 yılda bir ödenen promosyondan gelecek dönem emekli olanlar da yararlanabilecek.





Memurlar gibi emekliler de maaşlarını yatırdıkları bankalardan promosyon alma hakkını geçtiğimiz aylarda elde etti. Yaklaşık 11.5 milyon emekliye promosyon ödemesinin Mart-Nisan- Mayıs'ta yapılması kurala bağlandı, işlemlerin kolaylaştırılması sayesinde emeklilerin birçoğu 1 ayda parasını aldı.

Öte yandan promosyondan sadece mevcut emekliler değil, gelecek dönemde emekli olacakların da yararlanabileceği açıklandı.

YENİ EMEKLİ DE AYNI TUTARLARDAN FAYDALANACAK

Kişi ne zaman emekli olursa olsun, emekli olduğu andan itibaren promosyon alabilecek. Şimdi emekli olan da 3 ay sonra veya 6 ay sonra emekli olan da banka promosyonuna başvurabilecek. Emekli aylığı almaya başlayan kişi, bankasını seçecek, '3 yıl maaşımı sizden alacağım' taahhüdünü vererek 3 yıllık promosyonu alacak.

Yeni emeklilerin promosyon tutarı da mevcut emekliler gibi olacak. Taban tutar bağlanan maaş bin liranın altında ise 300, bin-2 bin lira arasında ise 375, 2 bin liranın üzerinde ise 450 lira olacak. Yeni emekli de en az bu tutarlarda promosyon alacak. Fakat daha yüksek ödeme teklif eden varsa, o banka seçilerek cazip fırsatları da değerlendirilebilecek. Emekli olanlar, ya ilk maaşın yatırıldığı bankayla devam ederek promosyonunu oradan alabilecek veya e-devlet'ten ya da seçtiği bankaya başvurarak maaşını devredebilecek.


Ayrıca birçok banka emeklilere ücretsiz havale, HGS etiketi, EFT, eve teslim maaş, mevduat ve kredide özel faiz ve öncelikli hizmet gibi imkanlar da sunuyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap