SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yatırım uzmanı dolarda şaşırttı! Altın mı dolar mı almak mantıklı?

Yatırım uzmanı dolarda şaşırttı! Altın mı dolar mı almak mantıklı?

08 Mart 2022 Salı - 17:57




Dolar kuru ve altın fiyatları her geçen dakika artıyor. Yatırım uzmanı Mert Başaran parasını korumak isteyen yatırımcı için altın mı dolar mı almak mantıklı sorusuna cevap verdi. İşte dolar yorumu...





Dolar kuru ve altın fiyatları 8 mart günü de adeta coştu. Altın fiyatı ve dolar kurunda yaşanan bu sert hareketler küçük yatırımcı tarafında merakla takip ediliyor. Dolar ve altın almayı düşünen yatırımcılara tavsiyeler Mert Başaran’dan geldi. Altın alınır mı? Dolar yatırımı mantıklı mı dolar kuru ne olur gibi soruların cevapları bir hayli merak ediliyor. Parasını muhafaza etmek isteyenler için dolar kuru önerileri ve uyarılarına içeriğimizde yer verilmiştir.

DOLAR MI ALTIN MI? YATIRIM UZMANI DOLARDA ŞAŞIRTTI

Küçük yatırımcı sert hareketler sergileyen dolar kuru ve altın fiyatları için sürekli takipte. Yatırım Danışmanı Mert Başaran ise altın ve dolar almayı düşünen yatırımcısına öngörüleri paylaşmasının yanı sıra tavsiyelerde bulundu. Rusya’nın Ukrayna işgali sonrası yaptırım kararları küresel piyasaları hareketlendirdi. Bu durumdan en çok etkilenen ülkelerin başında ise Türkiye Dolar kuru yanı sıra altın fiyatları da hızlı yükselişten nasibini aldı.Yatırımcılar ise elindeki parayı koruma derdindi. Altın mı almalı yoksa dolar mı almalı konusunda yatırımcının kafası karışık. Mert Başaran ise uzun vadede dolara yatırım yapmanın paranın değerini erittiğini söyledi. Dolar kuru için dikkat çeken örnek veren yatırım uzmanı Mert Başaran, yazın 8 liradan 100 doları 800 liraya alan bir kişinin bugün 1420 lirası olduğunu ve kazandım diye sevindiğini söyledi. Ancak petrol 90 dolardan 115 dolara çıkınca o 100 USD ile %25 daha az benzin alınıyor. Bu durumda uzun vadede dolar yatırımının parayı erittiğini belirtti. Doların enflasyonu olduğuna dikkat çeken Mert Başaran, “Bunu okullarda öğretmezler, paranı dolara koy erisin isterler. Malda kal hayatta kal.” ifadelerini kullandı.

DOLAR ALMAK YATIRIMI MANTIKLI MI?

Peki, dolar yatırımı mantıklı mı? Mert Başaran bu konuda da dikkat çeken ifadeler kullandı. Doların enflasyona yenik düşen bir para birimi olduğu için Mert Başaran’a göre dolara yatırım yapılmaması gereken bir para birimi… “Malda kal hayatta kal” diyen Mert Başaran nakit paranın önemsiz olduğunu söyledi. Yatırım uzmanının bu açıklamalarına bazı yatırımcılar katılmadıklarını belirtti.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap