SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yarım asırlık dönerci iflas etti

Yarım asırlık dönerci iflas etti

07 Haziran 2016 Salı - 15:14




Bursa Kebabı Ustası merhum Hüseyin Hacıbeyoğlu'nun 1950 yılında açtığı ve kurumsal bir kimliğe dönüştürdüğü "Hacıbey" markası iflas etti.





Türkiye'nin en köklü firmalarından biri olarak sayılabilecek, yarım asırlık bir döner markası "Hacıbey".

1950 yılında merhum Hüseyin Hacıbeyoğlu'nun açtığı ve yıllar içerisinde kurumsal bir kimlikle markalaştırdığı firma yarım asırdır hizmet veriyor.

Türkiye’nin en köklü döner markalarından biri sayılabilecek Hacıbey, iflas erteleme kararı isteyerek İstanbul Anadolu 8. Asliye Ticaret Mahkemesi’ne başvurdu.

Şirketin başvurusu 2016/515 numarası ile kayda girdi. Şirket adına yapılan iflas erteleme başvurusunda, şirketin borca batık olduğu kaydedildi. Şirket hakkında erteleme verilmesi durumunda, faaliyetlerin yeniden etkin bir biçimde sürdürülebileceği kaydedildi.

KAYYUM ATAMASI YAPILDI


Mahkeme, şirketi alacaklılara karşı korumak için tedbir vererek kayyum ataması yaptı. İlk duruşma için 15 Haziran’a gün verilirken edinilen bilgilere göre, şirketten alacaklı olan firmalar da dosyaya müdahil oldu.

1950 YILINDA BURSA'DA TEMELLERİ ATILDI

Bursa merkezli Hacıbey Döner Lokantaları sektörün köklü firmalarından biri. Hacıbey markası Hüseyin Hacıbeyoğlu tarafından 1950 yılında yaratıldı. Bursa'nın bu köklü markası 1992 yılında da İstanbul'a adım attı. Aynı yıl Kadıköy, 1994'te İse Teşvikiye'de şubeler açtı. Daha sonraki yıllarda Teşvikiye'deki mekan kapandı.

2.5 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Hacıbey, bu yılın başında çok iddialı bir mekanla Ataşehir'de karşımıza çıkmıştı. Altı katlı bir binaya 2.5 milyon dolarlık bir yatırım yapıldığı söylentileri yayıldı. Mekanın yapımında hiçbir masraftan kaçınılmamış. Çöp toplama odalarının bile klimalı olduğunu belirtilmişti.Bu devasa yatırımı yapan Hacıbey daha altıncı ayına girmeden sıkıntılı bir sürece girmiş. Ve iflas etmişti. Hüseyin Hacıbeyoğlu’nun kurucusu olduğu bu markanın başında şimdilerde İsmet Hacıbeyoğlu bulunuyor.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap