SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yaktın bizi komşu

Yaktın bizi komşu

02 Temmuz 2015 Perşembe - 09:12




Yunanistan’daki ekonomik kriz, Trabzon için hayati önem taşıyan kruvaziyer turizmine de büyük darbe vurdu. Bu yıl Trabzon’a 40 kruvaziyer gemiden anca





YÜZDE 50 DÜŞÜŞ! 

Yunanistan'daki ekonomik kriz Trabzon için hayati önem taşıyan kruvaziyer turizmine de darbe vurdu. Komşuda yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu yıl kruvaziyer turizmi kapsamında gelmesi planlanan 40 kruvaziyer gemiden ancak yarısı Trabzon'a gelebilecek. Bunun nedeni ise kruvaziyer gemilerin kalkış noktalarının genellikle Yunan limanları olması. 

TURİZMDE KAYGI!

Yunanistan’da grevlerin sıkça yaşanmasının yanısıra buradaki limanlarda organizasyonlarda yapılan aksamalar, bu yıl Karadeniz’e çıkacak kruvaziyer gemi sayısında düşüşe neden oldu. Trabzon Liman İşletmeciliği A.Ş Genel Müdürü Muzaffer Ermiş, Yunanistan’daki ekonomik krizin kruvaziyer turizmini büyük sekteye uğrattığını söyledi. 

ATİNA’DAN GELİYOR! 


Kruvaziyer gemilerin kalkış noktalarının genellikle Yunan limanları olduğunu hatırlatan Ermiş, “Kruvaziyer gemilerinin başlangıç noktası özellikle Yunanistan’ın Atina Limanı'dır. Geçen yıl limanımıza gelen 40 civarındaki kruvaziyer gemisi bu yıl 19’a indi. Yani Yunanistan’daki ekonomik kriz kruvaziyer gemilerinin seyahatlerini önemli oranda etkilemiş oldu” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap