SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yabancı turist sayısında pandemi öncesine dönüldü

Yabancı turist sayısında pandemi öncesine dönüldü

25 Aralık 2021 Cumartesi - 14:07




Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, "Pandemi nedeniyle geçen yıl 350 bine kadar gerileyen ziyaretçi sayımızın yeniden yükselip, 2019 verilerine yaklaşması bizleri çok sevindirdi" dedi.





Aydın’ın turistik ilçesi Kuşadası’nda Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nce dün 2021 yılı Turizm sezonunun değerlendirme toplantısı düzenlendi. Oteldeki toplantıya İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Ahmet Demir, Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Abdülbari Yıldız ve Kuşadası İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Erhan Yılmaz katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Demir, 2021 yılında Aydın genelinde açık olan konaklama tesislerinde geceleyen yabancı Turist sayılarıyla ilgili bilgi verdi. Ocak-ekim aylarını kapsayan 10 aylık dönemde Aydın’da en çok Alman turistlerin gecelediğini belirten Demir, "Almanya’yı sırasıyla Polonya, Rusya, Bulgaristan ve Ukrayna izledi" diye konuştu. 

Aydın’da ziyarete açık olan ören yerleriyle ilgili sunum yapan Aydın Arkeoloji Müzesi Müdürü Yıldız da "Bugün kentimizde 17 ayrı yerde arkeolojik çalışma yürütülüyor. Aydın, bugün Türkiye’de en fazla kazı çalışmasının yapıldığı şehirler arasında 1’inci sırada yer alıyor" dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap