SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Yaban mersininde hedef ihracat

Yaban mersininde hedef ihracat

16 Mayıs 2023 Salı - 10:19




Antalya’da topraksız tarım yöntemiyle yaban mersini (blueberry) yetiştiren Land of Berry, ilk hasadını gerçekleştirdiğini duyurdu.





Ürünlerini pazara ‘Merry & Berry’ markasıyla sunan Land of Berry bu yıl haziran sonuna kadar sürecek hasatla 50 tonun üzerinde ürün hedefliyor. 

88 dönüm açık alanda ve 4 dönüm serada üretim yapan marka, gelecek yıl 80 tonun üzerine rekolte elde etmeyi amaçlıyor. Land of Berry Kurucusu Meriç Ünver yaptığı açıklamada, “Sürdürülebilirlik odağında çalışıyoruz. 151 dönümlük arazimizin 63 dönümlük alanını Ar-Ge çalışmaları için kullanırken geri kalanında blueberry meyvelerimizi yetiştiriyoruz. Burada bir yandan topraksız tarım ile üretim verimliliği ve istikrarı sağlarken diğer yandan da damlama sulama yöntemi ile su tasarrufu sağlıyoruz. Topraksız tarım geri dönüşüme olanak tanıdığı için tesisimizde kullandığımız suları biriktirerek tekrar tekrar kullanabiliyoruz. Ayrıca açık arazilerimizde yağmur sularından da faydalanarak tasarrufu en üst seviyeye çıkarıyoruz. Yakaladığımız yüksek verimlilikle de önümüzdeki yıl dünya pazarına açılmayı planlıyoruz” dedi. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap