SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Vatandaşı haciz korkusu sardı: İpotekli ev ve araba satışı katlandı

Vatandaşı haciz korkusu sardı: İpotekli ev ve araba satışı katlandı

20 Haziran 2022 Pazartesi - 11:55




Bankadan kredi alarak ev ve araba alanlar ödeme güçlüğüne düşmeye başladı. Haciz korkusuna kapılan vatandaşlar banka ipotekli konut ve aracını satarak, kredi borcunu kapatmaya başladı.





Enflasyondaki artış nedeniyle vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşamaya devam ediyor. Kredi ve kredi kartı kullanımında rekor seviyeler yaşanırken, bankadan kredi -haram- yoluyla ev ve araba alanlar ödeme sıkıntısına düştü.

Kredi borcunu ödeyemeyen birçok vatandaş haciz gelmeden önce, bankanın üzerinde ipoteği bulunan araç ve konutlarını satışa çıkararak borcunu kapatma yoluna gitmeye başladı.

Dünya'da yer alan habere göre, haciz öncesinde satışların hızlanması nedeniyle bankaların internet sitesinde icradan satılan ev ve araba sayısında düşüş yaşandı. 

Yakın döneme kadar sayıları binlerle ifade edilen bankaların hacizli gayrimenkul ve araç stokları, kredinin geri ödeme döneminde yaşanan aşırı fiyat artışlarıyla neredeyse tamamen tükendi.

BANKADAN SATILIK EV VE ARABA 


Bazı bankalarda icralık araç sayısı sıfırlanırken, bazılarında ise 10’u geçmiyor. En fazla icradan satılık araç ilanının bulunduğu bankalardan biri olan Ziraat’te sadece 34 araç satışta.

Bankalar icra yoluyla eline geçen ev ve taşıtları direkt teklif usulü ya da e-ihale yoluyla satıyor. Bu satışlar ya bankaların kendi sitelerinde ya da online aracı kurumlar üzerinden satışa sunuluyor. Çoğunlukla bu ev ve araçlar ihale sonrası piyasasın yüzde 15-20 oranında daha ucuza satılıyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap