SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Vatandaşa itiraz yolu kapalı!

Vatandaşa itiraz yolu kapalı!

05 Mart 2018 Pazartesi - 14:24








Türkiye'deki milyonlarca çalışan artık yemek kartını restoran ve lokanta haricinde bir yerde kullanamayacak. Bu durum kimi esnafı sevindirse de bir çok çalışanı üzdü. Çünkü kimi vatandaş işyerinde yediği yemeği evden pişirip getiriyordu. Bunun alışverişini de yemek kartı ile marketlerden temin ediyordu. Artık bu şekilde yapamayacak. Ayrıca vatandaşlar bu konuyla ilgili herhangi bir dava sürecide başlatamayacak. Peki bu yemek kartı ile mutfak masrafını karşılayan çalışanlar ne yapacak? İşte cevabı...

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren yemek kartları ile ilgili çalışmada sona gelindi. Gerçekleştirilen çalışmayla ilgili yemek kartlarının, market alışverişleri gibi yemek sektörü dışındaki sektörlerde kullanılmasının önüne geçiliyor. Artık yemek kartlarının marketlerde ve diğer alışverişlerde kullanılamayacağı belirtildi. Peki dışarıda yemek yemeyen veya dışarıdaki yemekleri hijyen bulmayan vatandaşlar ne yapacak? Konu ile ilgili firmaya dava açılabilecek mi? İşte uzmanların yemek kartı yorumu…

DAVA AÇILAMAYACAK

Şuan yapılan çalışma ile ilgili bir yasanın olmadığını söyleyen Avukat Cenk Söbe ” Şuan bu konu ile ilgili yönetmelikte bir düzenleme yok. Bu yüzden de tüketiciler konu ile ilgili bir dava açamaz. Ancak bununla ilgili bir kanun çıkarırsa hükümet ancak bu şekilde bir dava yolu olabilir. Eğer açılırsa tüketicide markette dava açabilir. Ancak bu durumda hiç kimse dava açamaz.” ifadelerini kullandı.

‘İYİ Kİ KALDIRILDI, YOKSA TÜM PİYASAYI ELE GEÇİRECEKLERDİ’


Böyle bir çalışmanın tüm esnaflar açısından başarılı bir karar olduğunu söyleyen Tüketici Başvuru Merkezi (TBM) Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu sozcu.com.tr’ye açıklamasında” Şuan piyasada bu konuyla ilgili işlem yürüten 3 farklı yabancı sermayeli şirket var. Bu şirketler yemek dışında bir çok alana girdiler. Vatandaşlar artık bu kartları yemek haricinde her alanda kullanıyorlar. Ayakkabı, oto yıkama, bilişim daha saymadığım birçok alan… Bu alanların hepsi vergiye tabi ama firma bu kartı işçiye yemek yemesi için veriyor ancak işçi bu kartı yemek haricinde her yerde kullanıyor. Bir nevi bu firmalar tüm piyasayı ele geçirmek istiyorlar. Bizim tüketicimizin de işine geliyor.” dedi.

KALDIRILMASI VERGİSEL BİR DURUM

Marketlerdeki yemek kartlarının kaldırılmasına ilişkin açıklamalarda bulunan TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl sozcu.com.tr'ye yaptığı açıklamada” Bu düzenleme bence vergisel bir durum bunun haricinde bir sorun görmüyorum. Ayrıca gelecek haftalarda da bu kartlardaki yüzde dilimlerinde de bir düzenleme yapılacak.” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap