SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Üretmeden refah sağlanamaz

Üretmeden refah sağlanamaz

28 Nisan 2015 Salı - 12:49




Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, katıldığı Teknoloji Transfer Ofisleri Uluslararası Konferansı'nda yaptığı konuşmada önemli açıklamalarda





Fikri Işık, "Üretmeden refah artışı yakalayamazsınız. Her kim üretmeden refah artışı vaat ediyorsa, bu ülkenin geleceğine kötülük yapıyordur" dedi.

Türkiye'de son 12 yıldır bilgi temelli bir ekonomiye geçiş için önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Işık, Hükümetin tüm alanlarda bilgi ekonomisine geçişi desteklediğini vurguladı. Bu noktada, temel bilimleri son derece önemsediklerini aktaran Işık, üniversitelerde ilk 5 ve 10 bine giren veya bu alanlarda çift ana dal yapan öğrencilere 2 bin liraya kadar burs verdiklerini ifade etti. Bu desteğin, daha ilk yılda etkisini gösterdiğini vurgulayan Işık, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının (YÖK) temel bilimler alanına özel önem vereceğini açıklamasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bilgilerin üretildiği en önemli merkezlerin üniversiteler olduğuna işaret eden Işık, üniversitelerin artık disiplinler arası çalışmayı ön plana almak zorunda olduğunu ifade etti.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap