SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Üreticide 25 kasapta 45!

Üreticide 25 kasapta 45!

23 Şubat 2016 Salı - 12:53




Üreticilerin en az bir yılda yetiştirdiği besili hayvanı kasaba 25 liradan sattığı, aynı gün içinde reyonda fiyatın 40-45 lira olduğu söylendi.





Yüksek et fiyatları piyasada  artıyor. Balıkesir, Karesi ve Altıeylül Kırmızı Et Üreticileri Birliği Başkanı Cihat Şimşek, Balıkesir'in, hayvan varlığı açısından Türkiye'de 5. sırada yer aldığını ve kırmızı et üretiminde söz sahibi bir il olduğunu söyledi.İlde, geçen yıl yaklaşık 147 bin büyükbaş ile 445 bin küçükbaş hayvanın kesime gittiğini vurgulayan Şimşek, aylık ortalama 3 ila 4 bin ton kırmızı et üretiminin yapıldığını anlattı.Ülkede kırmızı et tüketiminin arttığını ancak besilik hayvan üretiminin aynı oranda artmadığını ifade eden Şimşek, "Bakanlığın besilik hayvan üretimini desteklemesi gerekiyor. Süt hayvanlarına gayet büyük destekler verildi, şu anda ülkede tüketim fazlası süt bulunuyor. Aynı şekilde besilik hayvana da destek verilirse sorunlar aşılabilir" ifadesini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap