SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ünlü ekonomist Rahmi Aşkın uyardı: Dolarda yeni dalgaya hazır olun!

Ünlü ekonomist Rahmi Aşkın uyardı: Dolarda yeni dalgaya hazır olun!

28 Ekim 2021 Perşembe - 17:28




Ekonomist Rahmi Aşkın Türeli dolardaki son hareketliliğe ilişkin dikkat çeken tahminlerde bulunarak 'yeni dalgaya hazır olun' dedi.





CHP İzmir 24.Dönem milletvekili, ekonomist Rahmi Aşkın Türeli, CHP Ekonomi Masası TV’de dolar kuruna ilişkin uyarılarda bulundu. Evren Devrim Zelyut’a konuşan Türeli, bundan sonra ne olacağını açıkladı. Türkiye’nin ‘Gri Liste’ye alınması ve ‘Elçi Krizi’nin kura etkilerinin tartışıldığı programda 'Dolarda yeni dalgaya hazır olun!' denidi.

Son yaşanan gelişmelerin dolar kurunda yeni rekorlara neden olup-olmayacağı yönündeki soruya CHP İzmir 24.Dönem milletvekili, ekonomist Rahmi Aşkın Türeli, "Buradaki sıkıntı Merkez Bankası’nın ne yaptığını bilmemesinden kaynaklanıyor. Yukarıdan Merkez Bankası’na dayatılan bir uygulama var, deniliyor ki faizleri düşüreceksiniz, sonuçta da MB buna uyuyor.” dedi.

İki önemli noktaya dikkat çeken Türeli,  Merkez Bankası’nın faiz indirimi ile faizler çekirdek enflasyonun da altına düştü. Yani çekirdek enflasyona göre de reel faiz negatife döndü.” dedi. Öte yandan Türeli, "Önümüzdeki ekim, kasım, aralık ayında da enflasyonun yukarı çıkacağını görüyoruz, daha önceki programlarda baz etkisi nedeni ile yani geçtiğimiz yılın aynı aylarında enflasyon yüksek çıktığı için bu yıl enflasyonun ineceği söyleniyordu ama bu da olmayacak çünkü bu gelen zamlar sonucu enflasyonun aşağı düşmesi mümkün değil. Enflasyon yüzde yirmiyi geçecek ve tırmanma trendini devam ettirecek.” değerlendirmesinde bulundu. 

“EKONOMİYİ BU ŞEKİLDE CANLANDIRAMAZSINIZ"

Ekonomist Devrim Zelyut kamu bankalarının Merkez’den sonra faiz indirim döngüsüne girmesinin piyasaları canlandırmak için eski bir AK Parti taktiği olduğunu söyleyerek konu hakkında Türeli’ye düşüncelerini sordu. Türeli ise “Ekonomiyi bu şekilde canlandıramazsınız. Geçici bir canlanma olur. Belki inşaat sektörü canlanır ama genel anlamda baktığınızda bu fiyatları da yükseltiyor, inşaat sektöründe de maliyetler ciddi bir şekilde artmış durumda, krediler belki talebi artıracak ama fiyatları da yükseltici bir etki yapacak.” yanıtını verdi.


"DOLARDA YENİ DALGAYA HAZIR OLUN!"

"Dolarda yeni dalgalara hazır olun diyoruz, çünkü hem ülke kötü yönetiliyor, hem konjonktür kötü, gelen haber de sıkıntılı, katılır mısınız bu tespite?” şeklindeki soruya Ünlü ekonomist Rahmi Aşkın, "“Tabi, tabi, zaten baktığımız zaman burada ekonomide, ekonomi yönetiminde yapısal problemler zaten var, 19 yıllık AKP döneminde bunların çözülmediğini aksine ağırlaştığını görüyoruz, diğer taraftan ülkedeki güven ve istikrar ortamındaki azalış, demokrasiden uzaklaşma, hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı açılarından ortaya çıkan sorunlar ekonomide ciddi bir belirsizlik ortamı yaratıyor, bütün bunların üstüne kötü yönetim ve yanlış teşhisler, yanlış tedaviler Türkiye ekonomisini sıkıntılı bir döneme sokmuştur.” tespitinde bulundu. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap