SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Ülkenin yarısı kredi borçlusu! Milyar dolarlar havada uçuşuyor!

Ülkenin yarısı kredi borçlusu! Milyar dolarlar havada uçuşuyor!

30 Ağustos 2021 Pazartesi - 11:11




Türkiye’de son verilere göre bireysel kredi tutarının 111 milyar dolar olduğunu belirten Murat Muratoğlu bu borcun nasıl ödeneceğini merak ettiğini sordu.





Ekonomist Murat Muratoğlu bugünkü yazısında Türkiye’de kullanılan kredileri masaya yatırdı. Murat Muratoğlu  Türkiye’nin kredi sorusunun“Ülkenin yarısı kredi borçlusu” sözleriyle özetlerken Bireysel krediler 929 milyar lira yani 111 milyar doları  geçriğini belirtti.

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi'nin verilerini yazısına taşıyan Sözcü Gazeteci ekonomi yazarı Murat Muratoğlu Haziran ayı itibarıyla, kullandırılan nakdi krediler 4 trilyon 105 milyar lira olduğunu açıkladı. Yazısına “Ülkenin yarısı kredi borçlusu” başlığını atan Murat Muratoğlu bireysel kredi tutarının 111 milyar dolar olduğunu vurgularken” İhtiyaçlarını kredi ile ancak karşılayan bir millet zamanı geldiğinde bu borcu nasıl ödeyecek sahi?” sorusunu sordu.

Yazısının devamında Türkiye’de bireysel kredi kullanan 34.5 milyon kişi olduğunu yazan ünlü ekonomist “Kişi başı kredi borcu ortalama 26 bin 900 lira… Herkesi sallasan çıkmaz o kadar para…“ ifadelerini kullandı.

Muratoğlu yazısının devamında şunları yazdı:

Geliri mi artacak? Öyle bir şey olmayacak. Tasarruf birikmiyor. Bütün sorunlar ortada duruyor. Gördük memur zammını… Enflasyonun altında kaldı. İktidar çok geç de olsa durumun farkına varmış olmalı ki, ev, otomobil, beyaz eşya derken çığ gibi büyüyen bireysel kredilerin sınırlandırılması için bankalarla görüştüklerini açıkladı. İyi de bu borç işinin daha senedi var, çeki var, vergisi var, sağlık sigortası var, suyu var, telefonu var, kasabı var, bakkalı var, arkadaşı var, tefecisi var, akrabası var… Var da var… Onları ne yapacaklar?


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap