SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Uçtu uçuyor! Dolar yeni güne nasıl başladı?

Uçtu uçuyor! Dolar yeni güne nasıl başladı?

05 Ağustos 2021 Perşembe - 10:49




Temmuz ayında TL karşısında 8,39'a kadar gerileyen Dolar, enflasyon açıklamasıyla 8,29 seviyesinden dönmüştü. Dolar yeni güne hızlı başladı. Bu sabah 8,57 seviyelerini gördü.





Haziran ayında 8,8 seviyesini test eden Dolar kuru Temmuz ayının son işlem gününde 8,39'a kadar gerilemiş, TÜİK'in enflasyon verilerini açıklamasıyla Ağustos ayında 8.29'dan geri dönmüştü.

Yeni güne hızlı başlayan Dolar/TL kuru bu sabah 8,57 seviyelerini gördü. Türk Lirası, dolar ve euro karşısında güne yüzde 1 civarı kayıpla başladı. 

Fed Başkan Yardımcısı Richard Clarida, dün katıldığı bir etkinlikte, Fed'in ekonomik hedeflerine gelecek yılın sonuna kadar ulaşmasını ve 2023'te faiz oranlarını artırmaya başlamasını beklediğini  açıklaması ve  ABD özel sektör istihdam verilerinin beklentilerin altında kalması, Dolar'da risk iştahını baskıladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ağustos ile birlikte enflasyonda düşüşü göreceğiz. Bundan böyle enflasyonun daha yukarı çıkması mümkün değil. Faiz oranlarında da düşüşe geçiyoruz, yüksek faiz yok" şeklindeki ifadeleri de piyasalarda etkisini sürdürdü.

Dolar, 8,57 seviyesini görürken, Euro/TL 10,16 bölgesini test etti. 


Teknik analistler, Dolar/TL ve Euro/TL'deki yükselişi, küresel piyasalardaki destekleyici konjonktürün azalması ve enflasyondaki yükseliş sonrasında Merkez Bankasının para politikası uygulamasının nasıl şekilleneceği yönündeki belirsizliğin etkili olduğunu düşünüyor.

TL'nin kurlar karşısındaki hareketi, İngiltere’den gelecek faiz kararı ve ABD’de ticaret dengesi ile işsizlik maaşı başvuruları sonrasında belli olacağı tahmin ediliyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap