SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Uçak bilet fiyatlarına dev zam! İşte güncel fiyatlar!

Uçak bilet fiyatlarına dev zam! İşte güncel fiyatlar!

19 Temmuz 2023 Çarşamba - 13:08




Ekonomik kriz uçak bilet fiyatlarını da vurdu. Uçak firmaları artan maliyetler karşısında çaresizce fiyatlarını yukarı çekmek durumunda kalırken 1150 TL'lik tavan fiyat uygulaması 650 TL'ye çıktı.





Ekonomik kriz ve enflasyondaki artışlar, zam yağmurunun devam etmesine neden oluyor. Marketlerden pazara, fırınlardan birçok ürüne kadar A'dan Z'ye her şeye zam geldi. Benzin ve akaryakıt fiyatlarındaki üst üste gelen zamlarla İstanbul'da benzin fiyatı 32 lirayı aştı.

UÇAK BİLETİ TAVAN FİYATI 1650 TL OLDU

Vatandaşlar geçim sıkıntısı yaşarken, uçak biletlerine de bir zam haberi geldi. İç hat uçak biletlerinde uygulanan 1150 TL'lik tavan fiyat uygulaması artık geçerli değil. Tavan fiyat uygulaması 1650 TL'ye yükseltildi. Ancak bu kural, Business sınıfı biletler ve aktarmalı uçuşlar için geçerli değil.

Havayolu şirketleri, yakıta gelen zamlar ve diğer maliyet artışları nedeniyle iç hat bilet fiyatlarında tavan ücretin artırılmasını talep ediyordu. 2022 yılının başında bu fiyat 599 TL seviyesindeydi. Ancak eski Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Binali Yıldırım'ın girişimiyle 2013 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü, iç hatlarda ekonomi sınıfında tek yönde tavan ücret uygulamasını başlatmış ve tavan ücret 299 lira olarak belirlenmişti. Ancak şu an yaşanan ekonomik koşullar nedeniyle bu ücretlerde ciddi bir artış yaşanmış durumda.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap