SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Türkiye'nin gelir eşitsizliği dibe vurdu! Afrika ile yarışıyor

Türkiye'nin gelir eşitsizliği dibe vurdu! Afrika ile yarışıyor

25 Mayıs 2022 Çarşamba - 11:29




Gelir eşitsizliğinde Türkiye dibe vururken Afrika ülkeleri ile yarışıyor.





Gelir dağılımı hızla bozulan Türkiye, eşitsizlikte dünya sıralamasında dibe vurdu. Londra Merkezli World Economics'in yaptığı çalışmaya göre Türkiye'nin gelir eşitsizliğinde aldığı not; 100 üzerinden 33.5. Bu notu alan 2 ülke daha var: Papua Yeni Gine ve Dominik Cumhuriyeti.

Sözcü'nün haberine göre, Slovenya'nın 61, Finlandiya'nın 56.1 notu aldığı sıralamada Türkiye, sadece gelişmiş ülkelerin değil Bolivya, Fas, Senegal, Gabon gibi ülkelerin de gerisinde. Eşitsizlik ligi incelendiğinde görünen o ki Türkiye'nin gelir eşitsizliğinde tek rakibi Arjantin ve Afrika ülkeleri.

World Economics, global yatırımcılara yön göstermek için ülkelerin detaylı ekonomik verilerini işleyen bir araştırma şirketi. Hazırladığı ve düzenli güncellenen gelir eşitsizliği sıralamasında Gini endeksi baz alınarak en yeni verilerle sıralama oluşturuluyor. Sıralamada bu yıl Türkiye 109. sırada yer aldı.

Türkiye'nin gelir eşitsizliği konusunda daha iyi olduğu Ortadoğu ülkesi bile sadece bir tane; Suudi Arabistan. BAE, Yemen, Katar, İsrail, Ürdün ve Lübnan Türkiye'den daha iyi nota sahip.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap