SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Türkiye'de koronadan sonra en çok bu malzemeler satıyor!

Türkiye'de koronadan sonra en çok bu malzemeler satıyor!

18 Mart 2020 Çarşamba - 11:56




Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, korona virüsü salgını sonrası hızlı tüketim malzemeleri satışlarında normalin 15 katı talep oluştuğunu ifade etti.





Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, hızlı tüketim malzemeleri satışlarında normalin 15 katı talep oluştuğunu belirterek, "Böyle bir pandemi haline gelmiş bir virüs salgınının 'iyi' olarak etkileyeceği hiç bir sektör yoktur. Anlık talep dalgalanmalarını en iyi şekilde sektör olarak karşılamaya çalışacağız." dedi.

Ekmekçi, tüketicilerin hijyen ve market ürünlerini fiziksel mağazalarda anlık tükendiğini görmesi ile beraber, online alışverişte bu ürünleri bulduğunu, dolayısıyla bu ürünlerde de talep artışı yaşandığı dile getirerek, şunları kaydetti:

"Tüketiciler tüm Türkiye'den alışveriş yapabildikleri için, ürünler bulundukları semtte veya ilçede tükenmiş olsa bile, ürünün daha fazla stokta bulunduğu başka bir coğrafi bölgeden sipariş verebiliyorlar. Şunu net ifade etmek isterim ki, böyle bir pandemi haline gelmiş bir virüs salgınının 'iyi' olarak etkileyeceği hiç bir sektör yoktur. Anlık talep dalgalanmalarını en iyi şekilde sektör olarak karşılamaya çalışacağız. Tüketiciler, sosyal uzaklaşma yöntemi ile virüsten korunduğu bu dönemde, toplu alanlarda bulunmak istemiyorlar. Evinizden mümkün olduğu kadar çıkmayın çağrısına yanıt veren kitleler, tüketim alışkanlıklarını dijitale çevirmiş durumdalar.

Ekmekçi, şu an en fazla talep gören ürünler hakkında ise, "Tüketiciler böyle dönemlerde virüs ile direkt ilintili olmayan ürünlere de yönelebiliyorlar. En kolay alınabilecek ve stoklanacak ürünlerde (düşünmeden alınan ürünler) talep zirve yapabiliyor. Şu anda çay satışları zirve yapmış durumda, normalin 5 katı çay alınıyor. Arkasından tuvalet kağıdı satışları geliyor. Burada da talep normalin 3 katı. Çay satışlarındaki artışın, özellikle sıcak içecekler ile boğaza yapışabilecek virüsün olası önlenebileceği söylentisi ile ilgili olduğunu varsayıyorum." açıklamasında bulundu.

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap