SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Türkiye’de ‘Vatandaşlık tarifesi’ 30 bin dolar

Türkiye’de ‘Vatandaşlık tarifesi’ 30 bin dolar

11 Ekim 2021 Pazartesi - 13:15




Türkiye’de 30 bin dolar karşılığı yasa dışı yollarla çalışma ve oturum izni almak isteyen kişiler yardım eden kişiler hakkında açılan soruşturma neticelendi.





Türk vatandaşı olmak isteyen yabancı uyruklu kişilerin yasa dışı yollarla 30 bin dolar rüşvet vererek oturum ve çalışma izni aldıkları ortaya çıkarken bu usulsüzlüğü yapanlar yakayı ele verdi.

30 BİN DOLARA ÇALIŞMA VE OTURMA İZNİ

30 bin dolar rüşvetle usulsüz işlemler yapan 57 şüpheli hakkında savcılık tarafından açılan soruşturma tamamlandı Türkiye Cumhuriyeti istisnai vatandaşlığı, oturum ve çalışma izni için  Yabancı uyruklu vatandaşlara yardım ve yataklık eden aralarında kamu görevlilerinin de bulunduğu çete üyeleri hakkında savcılık 35 yıla kadar hapis talep etti.

iddianamede müşteki Mehmet Zait Ö.’nün “90 bin lirayı kendini istihbarat görevlisi olarak tanıtan Bülent E.’ye gönderdim. Sonrasında belgenin sahte olduğunu öğrendim. Bu şahıslar beni dolandırdı” dediği ifade edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap