SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Türkiye 7 üründe dünya birincisi

Türkiye 7 üründe dünya birincisi

30 Aralık 2014 Salı - 12:55




Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Malatya Bölge Müdürlüğü verilerine göre, Türkiye, ekolojik üstünlüğe sahip 7 üründe dünyada birinci sırada yer alıyor





TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü, bitkisel üretim verilerini açıkladı. Verilere göre, üretim miktarları, 2014 yılında bir önceki yıla göre tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde yüzde 6,6, meyvelerde ise yüzde 6,2 azalırken, sebzelerde ise yüzde 0,4 oranında artış gösterdi. Üretim miktarları, 2014 yılında tahıllar ve diğer bitkisel ürünlerde 59,6 milyon ton, sebzelerde 28,6 milyon ton ve meyvelerde 17,1 milyon ton olarak gerçekleşti. 7 ÜRÜNDE DÜNYA BİRİNCİLİĞİ TÜİK Malatya Bölge Müdürlüğü verilerine göre Türkiye, fındık, kayısı, incir, kiraz, vişne, ayva ve haşhaş tohumu gibi 7 üründe dünyada birinci sırada yer alıyor. Türkiye, aynı zamanda tarım ürünleri üretiminde Çin ve Hindistan’dan sonra en fazla birinciliği olan ülke konumunda yer alırken, pırasa ve salatalık üretiminde ikinci, karpuz, kavun, çilek, fiğ, mercimek, elma, kestane, Antep fıstığı üretiminde ise üçüncü sırada yer alıyor. Türkiye, tahıl üretiminde AB ülkeleri içerisinde Fransa ve Almanya’dan sonra üçüncü sırada yer alırken, Türkiye’yi, Polonya ve İspanya takip ediyor.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap