SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Türk müteahhitler dev projeye damgasını vurdu!

Türk müteahhitler dev projeye damgasını vurdu!

05 Mayıs 2016 Perşembe - 15:59




Azerbaycan'dan Avrupa'ya doğalgaz taşıyacak olan TANAP projesinde görev alan mühendisler adlarından söz ettirdi.





Azerbaycan'dan Avrupa'ya doğalgaz taşımak amacıyla gerçekleştirilen Trans Anadolu Doğalgaz Boru Hattı Projesinde Türk Müteahhitler atağa kalktı. Konu ile ilgili bir açıklama yapan TANAP Genel Müdürü Saltuk Düzyol, kaybedeni olmayan söz konusu projede en yüksek payı %80'e yakın iş hacmi ile birlikte Türk müteahhitlik sektörünün aldığını belirtti.

BORU KAYNAĞI TAMAMLANDI

Proje kapsamında şimdiye kadar 4.5 milyar dolar değerinde ihaleler tamamlanarak kontratlar imzalandı. Projede aynı zamanda Boru hattının Türkiye-Gürcistan sınırından başlamak üzere BOTAŞ'a gaz tesliminin yapılacağı Eskişehir çıkış noktasına kadar uzanan 56 inç çapında ve bin 334 kilometre uzunluğa sahip ilk bölümünde 480 kilometre uzunluğunda boru kaynağı tamamlandı.

Projeden en çok Türk müteahhitler ve boru üreticileri firmaları faydalandı. Şimdiye kadar imzalanan 4.5 milyar dolarlık anlaşmaları incelediğimizde, TANAP’tan aslan payını yüzde 80 oranında gerçekleşen iş hacmiyle Türk üretici ve müteahhitlerin aldıklarını görüyoruz.

PETROLDEKİ DÜŞÜŞ TANAP'A OLUMLU YANSIYOR


TANAP Genel Müdürü Düzyol, petrol fiyatlarında gerçekleşen fiyat düşüşünü ve  dünya genelinde yaşanan ekonomik durgunluk sebebiyle çok sayıda ülkede petrol-gaz sektöründe yatırımların durma noktasına gelmiş olmasının TANAP açısından ciddi fırsatlar sağladığını da dile getirdi. Söz konusu proje için yatırım kararı alındığında 11.7 milyar dolarlık bir tahmini yatırım bedeli hesaplanmıştı.

Ekonomide ki gelişmeler ve petrol fiyatlarının düşüşe geçmesi ile birlikte, projenin tahmini bedeli 2.5 milyar dolar gerileyerek 9.2 milyar dolar seviyesine geldi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap