SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Türk Lirası’na kurulan kumpas! Vatandaşı dolar tuzağına çekiyorlar

Türk Lirası’na kurulan kumpas! Vatandaşı dolar tuzağına çekiyorlar

30 Ağustos 2021 Pazartesi - 16:40




Ekonomist Remzi Özdemir dolar kuru ve faiz üzerinden Londra'daki tefecilerin gerçekleştirdiği üzeri kapalı operasyonu Evren Devrim Zelyut’un sosyal medya kanalında anlattı.





Yeniçağ gazetesi ekonomi yazarı Remzi Özdemir Londra’daki bir tefeci çetesinin Türkiye dolar kuru üzerine bir kumpas kurduğunu açıkladı.

Londra’daki tefecilerin şuanda Türkiye’deki borsanın kaymağını yediğini ifade eden Remzi Özdemir Merkez Bankası’nın olası faiz indirimini engellemeye çalıştıklarını açıkladı.

Yapılan kumpasın detaylarını anlatan ekonomist Remzi Özdemir bu tefecilerin vatandaşı dolar tuzağına düşürmeye çalıştıklarını söyledi. 

LONDRA’DAKİ ÇETENİN DOLAR TUZAĞI

Evren Devrim Zelyut Yeniçağ'dan yazar arkadaşı olan Remzi Özdemir'in konuşmasını "Remzi Özdemir Lira'ya kurulan kumpası, "Asansör Operasyonu"nu anlatıyor! Vatandaşı bakın nasıl dolar tuzağına düşürmek isteyecekler!" sözleriyle anons ederken  Ekonomist Remzi Özdemir “Türk Lira'sına kurulan kumpası ve çekilmeye çalışılan dolar tuzağını şu sözlerle ifade etti.

“Şuanda bakıyoruz şuanda kaynağı belirsiz br şekilde Türkiye’ye bir dolar girişi var. İşte bu dolar girişiyle birlikte hükümet doğal olarak Merkez Bankası’ndan bu ay için bir faiz indirimi bekliyor. Bana göre bu faiz indirimi de olabilir. Faiz indirimi şu aşamada yabancıların işine gelmiyor. Çünkü şuan borsada ve bankacılık sektörü içinde pozisyonları var. İşte bunun için yabancılar faizin düşmesini istemiyorlar. Yani Merkez Bankası faizi düşürmesin tam tersi yükseltsin istiyorlar. Şuanda dünyada yüzde 19 faiz veren başka bir ülke yok. Bunun yüzünden Merkez Bankası’nı kıstırmaya çalışıyorlar. Nasıl daha önce kendi çıkarları adına Türkiye ile ilgili dolar 6 TL olacak raporu yazdılarsa şimdi de dolar kuru 10 TL olacak şeklinde raporlar yazmaya başladılar. Bunlar bu işi vurguna dönüştürdü. Şuanda da Merkez Bankası’nba kumpas kurdular bu kumpasın adı ‘rapor kumpası’.”


Remzi Özdemir dolar kuru üzerine oynanan bu oyunla ilgili Londra merkezli çeteye sert ifadelerle yüklenirken hükümeti de “ Bu çete kötü bir çete yani bu hırsız kötü de bu ev sahibinin hiç mi suçu yok. Sen kapını bu kadar kontrolsüz bir şekilde açık bırakırsan bu ahlaksız çete doğal olarak gelecek ve senin kaynaklarını tüketecek. Sen kasandaki 128 dolar parayı eritip net rezervleri eksiye düşürürsen doğal olarak da bunlar leş sürüsü gibi gelip Türkiye’ye gelir çökerler ” sözleriyle eleştirdi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap