SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > "Türk Lirası" hiç bu kadar değersiz olmamıştı!

"Türk Lirası" hiç bu kadar değersiz olmamıştı!

06 Eylül 2022 Salı - 17:52




Türk lirası değer üzerine değer kaybetti. Veriler ise Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasından geldi.





Türkiye de son yıllarda üst üste yaşanan devalüasyonlar nedeni ile Türk lirası diğer para birimleri karşısında neredeyse en derine saplandı.

Yönetilemeyen ekonomi nedeni ile izlenilen yanlış politikalar sebebi ile Türkiye halkı her geçen gün daha zor duruma düşmeye başladı. Üretim yerine Tüketim ülkesi hale getirilen Türkiye'nin dışa bağımlılığı nedeni ile herhangi bir ürünün fiyatı sadece bir gece içerisinde ciddi oranlarda artabiliyor. Bundan bir sene öncesine baktığımız da ise bu oran o üzün de yüz katını geçiyor.

Vatandaşın hissettiği bu durumu Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası  yayımladığı geçici veriler ile de doğrulamış oldu.

Öyle ki , 2003=100 bazlı reel efektif döviz kuru endeksi, TÜFE bazında ağustosta bir önceki aya kıyasla 1,05 puan azalarak 52,84'e indi. Böylece reel efektif döviz kuru son 7 ayın en düşük seviyesine gerilemiş oldu. Endeks, temmuzda 53,89 düzeyinde bulunuyordu.

Bu dönemdeYurt İçi Üretici Fiyat Endeksi bazında reel efektif döviz kuru endeksi de 1,07 puan azalışla 84,45'ten 83,38'e geriledi.


Ayrıca Türk lirasının değeri, ağustosta 2021'in aynı ayına göre tüketici fiyat endeksi bazında 9,33 puan azalırken,Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi bazında ise 3,95 puan arttı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap