SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Türk-İş açlık sınırını açıkladı! Asgari ücret sınırın çok altında

Türk-İş açlık sınırını açıkladı! Asgari ücret sınırın çok altında

28 Haziran 2022 Salı - 13:38




TÜRK-İŞ Art arda gelen zamların ardından açlık ve yoksulluk sınırını açıkladı. İşte dikkat çeken o rakamlar...





Art arda gelen zamlar, artan enflasyon rakamları ve hayat pahalılığı vatandaşın iyice belini büktü.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonun ( TÜRK-İŞ) araştırması ise durumun vahametini bir kez daha gözler önüne serdi.

TÜRK-İŞ tarafından açıklanan  2022 Haziran ayı raporuna göre  dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 6.391,17 TL’ olarak belirlendi. 

Aynı raporda yer alan gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı yani yoksulluk sınırı ise 20.818,14 TL’ye çıktı.

Bir önceki ay açlık sınırı 6.017,85, yoksulluk sınırı 19.602,14 TL seviyesinde bulunuyordu.


Ayrıca raporda yükselen mutfaktaki enflasyonuda yayımlandı. Rapora göre Ankara’da yaşayan dört kişilik bir ailenin gıda için yapması gereken asgari harcama tutarındaki artış bir önceki aya göre yüzde 6,2 oranında gerçekleşti. Son on iki ay itibariyle artış oranı yüzde 117,29 olarak hesaplandı. Altı aylık değişim oranı yüzde 55,96 oldu.

PİRİNCE FAHİŞ ZAM

Makarna, pirinç, bulgur ile un ve irmik fiyatlarının tamamı yükseldi. Bu grupta en yüksek zam yüzde 14 ile pirinçte oldu. Pirinç mayısta da yüzde 12 zamlanmıştı.

MARGARİNE ALARM TAKTILAR

Ayçiçek yağı, zeytinyağı, tereyağı ve margarin ürünlerinin hepsi de artan fiyatlardan nasibini aldı. Margarin 1 ayda yüzde 11 zamlandı. Tanesi 50 TL’yi bulan 200 gramlık tereyağı paketlerine de alarm takılmaya başlandı.


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap