SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Turizmde kırmızı alarm!

Turizmde kırmızı alarm!

06 Temmuz 2015 Pazartesi - 20:18




Türkiye’deki tüm otelciler birlik temsilcileri Antalya’da toplanarak, derinleşen ve tüm bölgelere sirayet eden turizm sektöründeki krize dikkat çekti.





Turizmde kırmızı alarm verildi. Türkiye Otelciler Federasyonu’na (TÜROFED) üye İstanbul, Ege, İzmir, Muğla, Marmara, Akdeniz, Çukurova, Karadeniz, Kapadokya, Bodrum, Alanya ve çeşitli bölgelerin otelciler birlikleri başkan ve yöneticileri Antalya’da toplanarak, turizmde derinleşen krizi değerlendirdi. İktidar ve muhalefet partilerine çağrıda bulunarak önlem alınmasını istediler. Başkan Osman Ayık, koalisyon hükümetinin bir an önce kurulmasını ve acilen sektörde önlem alınmasını istedi. Kıyı bölgelerinin hepsinde yıl sonunda kayıplar yaşanacağını, Rusya pazarında yılın ilk 6 aylık döneminde yüzde 30’luk kayıp olduğunu belirten Ayık, yıl sonunda bu kaybın 1 milyon Rus turist sayısına ulaşılacağını söyledi.

55 SEKTÖRÜ İVME KAZANDIRIYOR

Yıl sonundaki toplam kaybın 5 milyar doları bulabileceğini aktaran Ayık, sözlerine şöyle devam etti: “Türk turizmi, dünyada 6’ncı sıraya yükselen nadir sektörlerden biri. Bunu yatırımcı işletmeci ve kamu ile birlikte yarattık. Her yıl 40 milyar dolar civarında döviz kazandıran toplam istihdamın yüzde 16’sını sağlayan, net ihracat getirisinin yüzde 7’sinden fazlasını sağlayan sektör olduk. Cari açığının da hemen hemen yarısını kapatmaya çalışan namzet sektörlerden biri haline geldik. Turizm 55 sektöre ivme kazandırıyor. Bu sektörde akan para ile diğer sektörleri hareketlendiren yapımız var” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap