SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Turizmde 80 bin kişi işsiz kalacak

Turizmde 80 bin kişi işsiz kalacak

20 Mart 2016 Pazar - 13:09




CHP lideri Kılıçdaroğlu ile bir araya gelen turizmciler, işlerin yarı yarıya azaldığına, bazı otellerin ise açılmayacağına dikkat çekti.





CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Rusya ile yaşanan uçak krizi, terör olayları ve patlamaların ardından sıkıntılı günler yaşayan turizm sektörünün temsilcileri ile Antalya’da bir araya geldi. Yaklaşık 4 saat süren bir toplantıda turizm temsilcileri sıkıntılarını Kılıçdaroğlu ile paylaştı. Sektör temsilcileri toplantıda, geçen yıla oranla yarı yarıya bir iş hacmi düşüklüğü yaşayacaklarını, bazı otellerin açılmayacağını, sektörde çalışanların da yarıya yakınının işsiz kalacağını belirttiler. Kılıçdaroğlu ise, “Başbakan verdiği sözün arkasında durabilmelidir. Biz hükümet değiliz, sorunlarınızı not ettim, gündeme getireceğim” dedi.

54 SEKTÖR YARA ALDI

Antalya’da 550 bin kişilik konaklama yapılabildiğini ve 120 binin üzerinde bir istihdam yaratıldığını belirten turizmciler, yılda 10 milyar dolarlık bir gelir sağlandığı bilgisini verdiler. Suriye’de yaşanan savaş ve artan terör olayları sonrası turizmin yara aldığını belirten sektör temsilcileri şu belirlemeleri yaptılar:

*Turizm ve etkileşimde olduğu 54 sektör derin yara aldı. Bunun iki nedeni var. Birincisi Türkiye’nin dışarıda bozulan imajı. Dünya bizi uygarlığın bir parçası, demokratik bir ülke olarak görmemeye başladı. Onların gözünde Ortadoğu kimliğine büründü. İkincisi de terör ve güvenlik sorunu nedeniyle insanlar Türkiye’ye gelmek istemiyor.

*Gazetelerde sürekli olarak Türkiye aleyhine yazılar çıkıyor. Biz sürekli çıtayı yükselttik şimdi bu hale getirdiler. Bütün sorumluluğun altında biz ezildik.


*Mayıs ayına kadar adım atılmazsa 75-80 bin kişi işsiz kalacak. Biz çalışanlarımızla bir aile gibiyiz. İş vermediğimizde onların yüzüne bakamıyoruz. Böyle bir dostluğun bozulduğu süreci yaşıyoruz.

*Rusların yoğun olarak gittiği Kemer’de yedi oteli olan grup beş otelini kapattı. Antalya genelinde sahil şeridinde olmayan, ikinci şeritteki otellerin büyük çoğunluğu açmayı düşünmüyor. Fazla zamanımız kalmadı.

DAVUTOĞLU PRİM SÖZÜNÜ TUTMADI

Turizmciler CHP lideri Kılıçdaroğlu’na iflasların başlayacağını ve ödenmeyen çeklerin artacağını söyledi. “Hükümet bugüne kadar turizmciye ne verdi” diye soran sektör temsilcileri şöyle devam etti: “Kriz, afet hali var. Sayın Davutoğlu 1000 kişinin önünde sosyal güvenlik primlerini indirmenin sözünü verdi. Şu ana kadar bu sözünü tutmadı. Tutmasını bekliyoruz. İç turizmin canlandırılması için kamu personeline tatil kredisi sağlansın. İstihdamdaki kayıpları, kredi borçlarını çevirebilelim. Ruslardan 200 milyon dolarlık alacağımız var, bu garanti altına alınmalı.”

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap