SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Tur satışları tümüyle askıda

Tur satışları tümüyle askıda

26 Kasım 2015 Perşembe - 10:31




Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un ‘Türkiye’ye gitmeyin’ açıklamasının ardından Rusya’dan Türkiye’ye turist getiren tur operatörlerinden de ardı





Tur satışları askıya alındı... İnterfaks ajansına açıklama yapan ‘Coral Travel’ halkla ilişkiler bölümü yöneticisi Marina Makarkova, “Rosturizm’den 24 Kasımda aldığımız talimatlar doğrultusunda Türkiye’ye tur satışlarını tamamen durdurmuş bulunuyoruz” dedi. Benzer şekilde Pegas Touristik Müdürü Anna Podgornaya da açıklama yaparak “Dün akşamdan itibaren biz de Türkiye istikametindeki satışları askıya aldık” ifadelerini kullandı. TUI firması ise zaten Türkiye sezonunu ekim ayında kapattıkları için şu anda Türkiye’ye tur satışı yapmadıklarını ilan etti. Tez Tour ile Biblio Globus operatörleri ise İnternet üzerinden yaptıkları Türkiye satışlarını durdurduklarını açıkladı. Bu arada Rusya Turizmciler Birliği Sözcüsü İrina Tyurine Türkiye’de şu anda tatil yapan 10 bin civarında Rus vatandaşı bulunduğunu duyurdu. Tyurina dünkü olaydan önce yeni yıl kutlamaları için 4-5 bin Rus vatandaşının elinde tur paketi bulunduğunu söyledi.

KULÜPLER İPTAL EDİYOR

Türkiye-Rusya gerginliği, Antalya bölgesindeki otellerin kış aylarındaki en büyük gelir kaynağı olan spor turizmini vurdu. Kampa gelen takımların yüzde 50’sini oluşturan Rus kulüpleri, rezervasyonlarını iptal etmeye başladı. Geçen yıl 100 milyon Euro gelir elde edilen spor turizmindeki gelir kaybının yüzde 70’e ulaşması bekleniyor. Antalya Spor Turizmi Derneği Başkanı Ferit Turgut, “Maalesef dün ve bugün bazı rezervasyonların iptali başladı. Sanırım, spor gelirimiz bu yıl yüzde 70 azalacak” dedi.

Mısır gibi olmasın

GÜMRÜK kapılarında Türk ihraç ürünü taşıyan araçların bekletilmesinin bir devlet politikası haline gelmemesini beklediklerini anlatan Fatih Şener, “Geçtiğimiz yıl Mısır, siyasi ilişkiler sebebiyle Türk araçların Mısır’dan geçişini yasaklamıştı. Bunların Ortadoğu’da görülmesi normal geliyor ancak Rusya Dünya Ticaret Örgütü üyesi büyük bir ülkedir ve Mısır’daki gibi davranmaması gerekir. Rusya kapılarında bugün yaşanan beklemelerin son bulmasını diliyoruz” dedi.


Benzine 12 kuruş zam

Brent petrolde ve dolarda yaşanan yükseliş benzin fiyatlarına zam olarak yansıdı. Bugünden geçerli zam 12 kuruş olarak belirlendi. Zam sonrasında 95 oktan benzinin litre fiyatı; İstanbul’da ortalama 4.28 liradan 4.40 liraya, Ankara’da 4.30 liradan 4.42 liraya, İzmir’de ise 4.29 liradan 4.40 liraya çıktı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap