SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > TTB Merkez Konseyi davası 30 Kasım’a ertelendi

TTB Merkez Konseyi davası 30 Kasım’a ertelendi

10 Kasım 2023 Cuma - 16:19




Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi yönetiminin düşürülmesi talebiyle açılan davaya devam edildi. Çankaya İlçe Seçim Kurulundan TTB seçim tutanaklarının ve merkez konseyi üyelerinin belirlenmesine ilişkin mazbataların istenmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 30 Kasım’a erteledi.





Ankara Dışkapı Adliyesi 31. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen davaya davalı Rasime Şebnem Korur ile avukatları katıldı. Hakim, davalıların vekillerinin reddi hakim talebinde bulunduğunu, bu nedenle dosyanın 32. Asliye Hukuk Ceza Mahkemesine gönderildiğini ve bu talebin reddine yönelik karar verildiğini ifade etti.

Hakimin söz vermesi üzerine davalı Fincancı, gözaltına alındığı tarihte beyanının alınmadan tarafına böyle bir dava yönetilmesinin hukuka aykırı olduğunu söyleyerek, “Cumhuriyet Savcılığı tarafından olaya ilişkin beyanımın alınmaması ve henüz gözaltında iken bir soruşturma yürütülmeden açılan davanamenin avukatlarımızın da beyan ettiği gibi usul yönünden hukuka aykırılık taşıdığı ortadadır. Bu sebeplerle davanın reddine karar verilmesini talep ediyorum” dedi.
Davalı ve avukat beyanlarının ardından ara kararını açıklayan hakim, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına yazı yazılarak soruşturma dosyasının akıbetinin bildirilmesinin istenilmesine ve Çankaya İlçe Seçim Kuruluna yazı yazılarak TTB’nin başkanının belirlenmesine ilişkin seçim tutanaklarının ve merkez konseyi üyelerinin belirlenmesine ilişkin mazbataların istenmesine karar vererek, duruşmayı 30 Kasım’a erteledi.




Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı hakkında Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) yönelik ifadeleri nedeniyle soruşturma başlatılmıştı. İstanbul'da gözaltına alınan Fincancı, 27 Ekim'de Ankara'da sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı. Soruşturma sonunda Fincancı hakkında ‘terör örgütü propagandası yapmak’ suçundan 1 yıl 6 aydan 7 yıl 6 aya kadar hapis talebiyle açılan dava Ankara 4’ncü Ağır Ceza Mahkemesi tarafından ‘yetkisizlik’ kararı verilerek İstanbul’a gönderilmişti. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ayrıca Fincancı ve TTB Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmaları talebiyle bir davaname hazırlayarak, Ankara 31’nci Asliye Hukuk Mahkemesinde göndermişti.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap