SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Torba dolusu sağlık çıktı!

Torba dolusu sağlık çıktı!

18 Şubat 2014 Salı - 09:11




Prim gününü doldurmuş emeklilik için yaş bekleyenler torba kanuna eklenecek bir maddeyle artık sağlık hizmetinden yararlanabilecekler.





Yaş sınırını bekleyen yaklaşık 5 milyon kişi, aylık en düşük düzeyde prim olan 42 TL ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanma hakkını kazanacak. Emeklilikte yaş sınırını doldurmayı bekleyenler ile Bağ-Kurlulara, seçim öncesi son dakika sürprizi geliyor. Yerel seçimden önce çıkması beklenen torba kanuna, emeklilikte yaşı bekleyenlerle ilgili bir madde de eklenecek. YENİDEN YAPILANDIRMA Seçim öncesi dönemin son torba kanunu, sosyal güvenlik alanında olacak. Düzenleme için uzun süredir çalışma yapılıyor. Hükümetin karar vermesi halinde mart ayından önce meclise gelecek torba kanunda, genel sağlık sigortası için gelir testi yaptırmamış olanların borcunun yeniden yapılandırılması yer alıyor. Torba kanunda "emeklilikte yaşa takılanlarla" ilgili de önemli bir düzenleme yer alıyor. BORÇLU BAĞ-KUR'LUYA SAĞLIK HİZMETİ Bağ-Kur prim borcu olanların borcu ve buna karşılık bu borçlu oldukları döneme ilişkin sigortalılık bilgileri de silinecek. Borcunu ödeyip Bağ-Kurluluk hakkını devam ettirmek isteyenlere de borç yeniden yapılandırma imkanı sunulacak.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap