SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > TMO müdürü ayçiçek yağı fiyatını açıkladı: Piyasanın çok altında

TMO müdürü ayçiçek yağı fiyatını açıkladı: Piyasanın çok altında

29 Mart 2022 Salı - 17:02




Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, ayçiçek yağı fiyatını açıkladı. Vatandaşların uzun kuyruk oluşturduğu TMO marka ayçiçek yağı fiyatı için Güldal, "Piyasanın oldukça altında" dedi.





Ayçiçek yağına gelen zamların öncesinde TMO marka ayçiçek yağını 92 TL'den satışa sunmuştu. Vatandaşlar ise soğuk hava demeden uzun kuyruklar oluşturmuştu. Rusya- Ukrayna savaşı sonrasında yaşanan ham ayçiçek yağı kriziyle birlikte sıvı yağ fiyatları zincir marketlerde dahi 150 TL'ye dayandı.

Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürü Ahmet Güldal, yaklaşan ramazan ayı öncesinde ayçiçek yağı fiyatlarına ilişkin dikkat çeken açıklamada bulundu.

TMO AYÇİÇEK YAĞI 130 TL

Güldal, "Ayçiçeği yağının 5 kilogramlık tenekelerde satışını Tarım Kredi marketlerde gerçekleştiriyoruz. Bu ürünü de piyasanın oldukça altında 129 liradan satışa sunduk. Böylece vatandaşların makul fiyatlarla bu ürünlere erişme imkanını sağlamış oluyoruz. Hububat, pirinç ve bakliyat ürünlerinde herhangi bir arz eksikliği söz konusu değil, hem stoklar yeterli hem de gıda üretimi ve akışında, tüketiciye ulaşmasında daralma yok. TMO'nun müdahaleleriyle bu ürünlerin fiyatları makul seviyede tutulmuştur." dedi.

EKMEKLİK BUĞDAYI MAKUL FİYATA VERİYORUZ


Un fiyatlarının makul çerçevede seyretmesi için de geçen yıl eylül ayından itibaren başlattıkları çalışmaların devam ettiğini vurgulayan Güldal, ekmeklik buğdayı piyasanın yarı fiyatına fırıncılara ve ekmek üreticilerine temin ettiklerini bildirdi. Güldal, ekmeklik buğday satışlarının sürdüğüne dikkati çekerek, "Burada da 3,2 milyon ton ekmeklik buğdayı sektöre ve dolayısıyla tüketicilerimize makul fiyatlarla ulaştırmış olduk. Aylık 550-600 bin ton civarında ekmeklik buğday satışı yapıyoruz ve makul fiyatla veriyoruz. Çuval başına piyasa fiyatlarının 120 lira altına un tedarik ediyoruz. Ekmek üreticilerine piyasanın çok altında sattığımız buğdayla, ekmek maliyetinde undan gelen fiyat artışı minimize edilmiştir. Bu regülasyonla ekmek maliyetindeki unun etkisi en az seviyeye indirilmiştir." ifadelerini kullandı.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap