SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > TİSK Başkanı'ndan asgari ücret 500 dolar olur mu sorusuna cevap! TL konuşacağız...

TİSK Başkanı'ndan asgari ücret 500 dolar olur mu sorusuna cevap! TL konuşacağız...

12 Haziran 2023 Pazartesi - 12:50




Asgari ücretin 500 dolar olacağı sorusuna yanıt veren Özgür Burak Akkol, "Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz, TL konuşacağız" ifadelerini aktardı.





Türkiye gözlerini asgari ücret zammına dikti.

Milyonları ilgilendiren asgari ücret düzenlemesi için pazarlık süreci yarın başlıyor.

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Bu görüşmenin toplantı öncesindeki resmi olmayan ilk temas olduğu dillendirildi.

Bayramdan önce belirlenecek


Görüşmenin hemen ardınan kamera karşısına geçen Akkol, asgari ücret sürecinin bayramdan önce tamamlanacağını açıkladı.

Akkol'un açıklamalarından öne çıkanlar;

Asgari ücretin güncellenmesine ilişkin beklenti var. Yarınki komisyon çalışmalarını bekliyoruz. Bizim görüşümüz, hızlı bir şekilde üçlü mutabakatla bu süreci tamamlamak. Şahsi arzum, bayrama girmeden sürecin tamamlanmasıdır.

Enflasyon düşüş trendinde, ara dönem artış yapılmasında mutabıkız. İstihdamı da aksatmayacak, sürdürülebilir, dengeli, çalışanın ve işverenin dengesini alan bir tutar. Hızla ülke gündeminden bu konuyu çıkaralım.

"Asgari ücret 500 dolar mı olacak?"

Akkol, Eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in asgari ücrete temmuz zammı için yaptığı “Aşağı yukarı 500 dolar bazında bir oran olacak” açıklamasına açıklık getirdi.

"Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz, TL konuşacağız"

Akkol şu ifadeleri aktardı;

Biz Türkiye Cumhuriyetindeyiz. Başka bir para ile desteklenmiyor. Bir kere burada bir iyi niyet var. Enflasyon düşüş döneminde buna rağmen artış görüşündeyiz. Ara dönem olmasın diye bir görüşümüz yok. Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz TL konuşacağız.

"İşveren desteği artırılarak devam etmeli"

Türkiye Cumhuriyeti'ndeyiz, TL konuşacağız. En hızlı şekilde mutabakatla tamamlama gayesindeyiz. İşveren desteğinin artırılarak devam etmesi talebimizi bakana ilettik. Devletin böyle bir desteği artırarak vermesi önemli.


Vergi muafiyeti

Ücretlerin asgari ücret kadar kısmından vergi alınmadığını aktaran Akkol, bu uygulamanın da güncellenerek devam etmesini istediklerini kaydetti.

İlk toplantı yarın

Yeni asgari ücret rakamıyla ilgili süreç yarın saat 14.00'teki ilk toplantıyla başlayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ev sahipliğindeki toplantıya, işçi kesimini temsilen TÜRK-İŞ, işveren kesimini temsilen TİSK heyeti katılacak.


Toplantıda, TÜRK-İŞ heyetine Pevrul Kavlak, TİSK heyetine ise Akansel Koç başkanlık edecek.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap