SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Termik Santraller ve HES'ler satılacak

Termik Santraller ve HES'ler satılacak

18 Şubat 2015 Çarşamba - 09:19




Hükümet düğmeye bastı, Termik Santraller ve HES'ler satılacak.





ÖYK onayının ardından doğalgaz çevrim santrallerinde de özelleştirme süreci başlayacak. Yeni paketle birlikte 2 milyar dolarlık santral satılacak.

Elektrik üretim santrallerinin özelleştirme süreci devam ediyor. Yıl sonuna kadar termik ve hidroelektrik santrallerde kritik özelleştirmelere imza atılacak.

TERMİK SANTRELLER VE HES'LER SATILACAK

Özelleştirme Yüksek Kurulu'nun (ÖYK) onayının ardından doğalgaz, fuel oil ve HES'lerden oluşan yeni pakete ilişkin satış süreci başlayacak. Bu pakettin toplam 2 milyar doların üstünde satılması bekleniyor.

BÜYÜK TESİSLER SATILACAK


ÖYK kararının ardından Bursa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali ile Aliağa Doğal Gaz Kombine Çevrim Santrali ile bazı HES'ler el değiştirecek. Bunların yönetimi Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na bağlı Elektrik Üretim A.Ş.'den (EÜAŞ) Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na geçecek. ÖYK kararının ardından özelleştirme sürecinin 2015 yılı sonuna kadar tamamlanması öngörülüyor.

2015 HEDEFİ 6.8 MİLYAR LİRALIK SATIŞ

Ekonomi yönetimi 2015'te 8.7 milyar lira, 2015 yılında ise 6.8 milyar lira civarında özelleştirme geliri öngörüyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap