SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Tatil bu yıl cep yakacak!

Tatil bu yıl cep yakacak!

14 Haziran 2015 Pazar - 15:55




Mayıs ayında, zam şampiyonluğu sıralamasında yüzde 20 artışla yurtiçi tur fiyatları dikkat çekti. Sektör uzmanlarına göre fiyatları son aylarda hızlı





Veriler öyle gösteriyor ki yaz tatili vatandaşın cebini yakacak. 

Tür­ki­ye İs­ta­tis­tik Ku­ru­mu (TÜ­İK) ve­ri­le­ri­ne gö­re ma­yıs ayın­da ay­lık ola­rak yur­ti­çi tur fi­yat­la­rı yüz­de 20, yurt­dı­şı tur fi­yat­la­rı ise yüz­de 8,5 art­tı. Bu so­nuç­lar­la il­gi­li de­ğer­len­dir­me ya­pan uz­man­lar de­ği­şik nok­ta­lara dik­kat çek­ti. Er­ken re­zer­vas­yon sü­re­ci­nin so­na er­me­siy­le yur­ti­çi tur fi­yat­la­rı­nın art­tı­ğı­nı ak­ta­ran Tür­ki­ye Se­ya­hat Acen­te­le­ri Bir­li­ği (TÜR­SAB) Baş­ka­nı Ba­şa­ran Ulu­soy, ge­çen yıl 3 mil­yon ki­şi­nin er­ken re­zer­vas­yon yap­tır­dı­ğı­nı, bu yıl bu ra­ka­mın 3,5 mil­yo­na ula­şa­ca­ğı­nı ön­gör­dü. Dö­viz kur­la­rın­da­ki yu­ka­rı yön­lü ha­re­ke­tin, yurt­dı­şı tur­la­rı­nın ma­li­ye­ti­ni ar­tır­dı­ğı­na da dik­kat çe­ken Ulu­soy, bu­na rağ­men hal­kın yurt­dı­şı tur­la­rı­na il­gi gös­ter­di­ği­ni açık­la­dı.

Ulu­soy: Fiyat indirimi doğru olmaz

Rus pa­za­rı­nın otel do­lu­luk oran­la­rı­nı çok faz­la et­ki­le­me­ye­ce­ği­ni vur­gu­la­yan TÜR­SAB Baş­ka­nı Başaran Ulu­soy, “Bu yüz­den fi­yat in­di­ri­mi bek­len­ti­si şu aşa­ma­da doğ­ru ol­ma­ya­cak­tır. Bu­nun­la bir­lik­te Tür­ki­ye­’nin ‘U­cuz Ül­ke­’ ola­rak ta­nım­lan­ma­sı­nın önü­ne geç­mek için özel­lik­le ya­ban­cı pa­zar­lar­da cid­di oran­lı fi­yat in­di­ri­mi­ne kar­şı­yı­z” diye konuştu.

Fiyatlara dikkat

Tür­ki­ye­’de otel fi­yat­la­rı­nın an­cak do­lar ve eu­ro­ya bağ­lı ola­rakpa­ra­lel bir ar­tış mey­da­na gel­di­ği­ni açık­la­yan Tur Ope­ra­tör­le­ri Plat­for­mu Söz­cü­sü Cem Po­la­toğ­lu da, tur fi­yat­la­rın­da­ki ar­tı­şın dö­viz­den kay­nak­lan­dı­ğı­nı be­lirt­ti. Rus pa­za­rın­da ya­şa­nan yüz­de 40’lık ge­ri­le­me­nin otel fi­yat­la­rı­nı dü­şü­re­ce­ği­ne de­ği­nen Po­la­toğ­lu, “O­tel­ler­de­ki do­lu­luk oran­la­rı­na gö­re fi­yat­lar de­ği­şik­lik gös­te­re­cek­tir. Oda­la­rı­nı dol­dur­mak is­te­yen otel­ler, son da­ki­ka fır­sat­la­rı su­na­cak­tı­r” de­di.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap