SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Tarım Kredi 2022 yılı ayçiçek alım fiyatını açıkladı! Fiyat tepki çekti

Tarım Kredi 2022 yılı ayçiçek alım fiyatını açıkladı! Fiyat tepki çekti

06 Ağustos 2022 Cumartesi - 13:57




Tarım Kredi Kooperatifleri, 2022 yılı ayçiçek alım fiyatını açıkladı. Açıklanan ayçiçek alım fiyatı çiftçinin tepkisini çekti.





Tarım Kredi Kooperatiflerinin açıkladığı ayçiçek alım fiyatı, çiftçinin tepkisini çekti. Tarım Kredi Kooperatifleri, 2022 yılı ayçiçek alım fiyatını, ton başına sözleşmeli olan çiftçilerden 10.750 TL’den, sözleşmeli olmayan çiftçilerden ise 10.450 TL’den alacak.

Ayçiçeği alım fiyatı genellikle buğdayın 1,5 katı kadar açıklanırken, Tarım Kredi Kooperatiflerinin açıkladığı ayçiçek alım fiyatı düşük bulundu. Buğday alım fiyatı prim desteği ile birlikte 7450 TL/ton olarak açıklanırken, bu pariteye göre de ayçiçek alım fiyatının 14 ile 15 bin lira arasında olması gerektiği kaydediliyor.

AYÇİÇEK ALIM FİYATINI AK PARTİ OSMANİYE MİLLETVEKİLİ DUYURDU

Tarım Kredi Kooperatiflerinin belirlediği ayçiçek alım fiyatını, çiftçiler Ak Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu’nun açıklamalarından öğrendi. Durmuşoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğümüz ile yaptığımız görüşmeler neticesinde ayçiçek alım fiyatı ton başına sözleşmeli olan çiftçilerimize 10.750 TL sözleşmesi olmayan çiftçilerimiz 10.450 tel olarak belirlenmiştir” dedi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap