SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Sürücüler daha dertlenecek! Akaryakıt fiyatlarına kallavi zam geliyor

Sürücüler daha dertlenecek! Akaryakıt fiyatlarına kallavi zam geliyor

26 Ocak 2022 Çarşamba - 15:44




Son günlerde ardı arkası kesilmeyen akaryakıt fiyatı zamlarına bir yenisi daha geliyor. PÜİS Başkanı Ertaş'ın sözlerini değerlendiren Oğuz Demir akaryakıt fiyatları için 1 TL zamma işaret etti.





Akaryakıta gelen dev zamlar birbiri sıra takip ediyor. Son olarak benzin fiyatları ve motorin fiyatına gelen zamlarla akaryakıtta 14 TL aşılmıştı. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası (PÜİS) Genel Başkan Yardımcısı Musa Ertaş ise akaryakıt istasyonlarının girdi maliyetlerinin artmasıyla beraber zor durumda olduğunu söyleyerek ay sonuna kadar bin 500 akaryakıt istasyonunun kapanabileceğini belirtmişti. Akaryakıt fiyatları zamları üzerinde etkisi olan brent petrol fiyatının da bugün artmasıyla beraber akaryakıtta zam beklentisi öngörüleri paylaşıldı. 

Akaryakıt fiyatı yorumlarıyla öne çıkan ekonomist Doç. Dr. Oğuz Demir, akaryakıt sektöründe yaşanan sıkıntı nedeniyle açıklamalarda bulunan PÜİS Genel Başkan Yardımcısı Musa Ertaş'ın sözlerini yorumladı. Ertaş, "Pazarda bakıldığı zaman şöyle zannediliyor; 'Hadi yine köşeyi döndünüz, zam geldi’ gibi böyle bir anlayış içinde bizim tüketicimiz. Halbuki tam tersi, bizim satmış olduğumuz en azından kredi kartı ile sattığımız ve bir ay sonra parasını aldığımız üründe bile yüzde yüz artış oldu. Bu şu demek; eğer 100 TL piyasadan, kredi kartından alacağınız var ise şu an 50 TL’ye inmiştir bizim alacağız. Aynı şekilde sermayemiz ikiye katlanmıştı. Böyle bir küçülmeye gitti, ciddi manada sıkıntı var." açıklamasında bulunmuştu. 

Oğuz Demir, akaryakıt fiyatları için yaptığı değerlendirme ile daha vahim bir tablo çizdi. Sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaşımda bulunan Oğuz Demir ''Alternatifi ise akaryakıtın litre fiyatına yaklaşık 1 TL zam yapılması. Akaryakıt istasyonlarının son 4-5 aydır zararına çalıştıkları bir ortamda devam etmelerini beklemek zor.'' dedi.

Benzin fiyatı İstanbul'da 14,04 TL'den Ankara'da 14,14 TL'den İzmir'de 14,13 liradan satılıyor. 

Akaryakıt fiyatlarına gelen kallavi zamlara ilerleyen günlerde bir yenisi daha gelmesi bekleniyor. 

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
2
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap