SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Suriye altını uyarısı!

Suriye altını uyarısı!

24 Haziran 2020 Çarşamba - 13:47




Düğünlerde takılan ilk bakışta anlaşılması zor olan 'suriye altın'ının sahte olduğu bozdurmaya kuyumcuya gidildiğinde anlaşılıyor. Darphane altını ve suriye altını kullanılarak yapılan aynı model iki kolye arasında, 1000 TL'lik fiyat farkı bulunuyor.





Koronavirüs salgınında 'normalleşme' dönemine geçişle birlikte evlenmek isteyen çiftler, düğün hazırlıkları yapmaya başladı. 

Düğünlerde 'Suriye altını' kullanımı da yaygınlaştı. 

Gözle suriye altını ile darphane altını arasındaki farkı ayıt etmenin mümkün olmadığını belirten Altın ve Piyasa Uzmanı İslam Memiş Suriye altınını NTV’de anlattı. 

DARPHANE ALTINI İLE SURİYE ALTINI ARASINDAKİ FARK NE?

Ortadoğulu insanların tercih ettiği 21 ayar altınlar Suriyelilerin Türkiye'de nüfuslarının artması ve kendi mağazalarını açmasıyla yaygınlaştı. 


Suriyelilerin kendi örf ve adetlerine uygun takı gruplarını tercih etmesiyle Türkiye'de de dolaşıma giren suriye altınını darphane altınından nasıl ayırt ederiz?

SURİYE ALTINI NASIL ANLAŞILIR?

Suriye altınını gözle ayırt etmek mümkün değil. Altının üzerinde özellikle klips kısımlarında yazan 21 ayar ya da 875 suriye altınında bulunuyor.

Öte yandan fiyat aralığı da Suriye altınını ayırt etmekte önemli bir kriter. Darphane altınıyla ve Suriye altınıyla yapılmış aynı model iki kolye arasında yaklaşık 1000 TL’lik bir fiyat farkı oluyor.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap