SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > SSK ve BAĞ-KUR’lular dikkat: Zam oranı netleşiyor! İşte en düşük emekli maaşı

SSK ve BAĞ-KUR’lular dikkat: Zam oranı netleşiyor! İşte en düşük emekli maaşı

04 Kasım 2023 Cumartesi - 16:29




Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ekim ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Ekim ayında TÜFE yüzde 3,43 artarken, yıllık bazda TÜFE yüzde 61,36 artış gösterdi. Peki tüm bu rakamlar ışığında yeni emekli ve memur maaşları ne olacak?





TÜİK verilerine göre, ekim ayında TÜFE yüzde 3,43 artış gösterdi. Yıllık bazda TÜFE yüzde 61,36 seviyesinde gerçekleşti. Yurt İçi ÜFE ekim ayında yüzde 1,94, yıllık bazda yüzde 39,39 olarak gerçekleşti. Peki tüm bu rakamlar ışığında yeni emekli ve memur maaşları ne olacak? İşte detaylar...

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Sosyal Güvenlik Uzmanı Emin Yılmaz şu ifadeleri kullandı:  "Enflasyon burada belirleyici nokta. Emekliler, memurlar ve asgari ücretliler enflasyon rakamlarından etkileniyor.

Yılda iki defa zam alıyor çalışma hayatı. Birincisi Ocak ile Haziran ayı arasında TÜFE dediğimiz yüzde 19.77 açıklanmıştı. İkinci dönem olan TEmmuz ayı ile Aralık ayı arasında olan Ekim'e kadar açıklanmış oldu.

ZAM ORANLARI NETLEŞİYOR!

Bunun kendi içerisinde bir hesaplama yöntemi var. 4 aylık TÜFE SSK Bağkur emeklisi alacağı maaşı temsil ediyor. Buradaki oran yüzde 29,40. 4 aylık oran kesin cepte diyebiliriz.


Memur ve memur emeklisi de yüzde 40,38'lik bir artışı şimdiden hakketmiş oldular.

İŞTE TAHMİNİ EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI 

7500 lira alan bir SSK Bağkur emeklisi yüzde 29.40'lık bir artışlar 9 bin 705 liraya çıkmış oluyor. Memur emeklimiz 9 bin 876 lira alıyor. Yüzde 40'lık bir artışlar 13 bin 868 liraya çıkmış oluyor.

  SSK ve BAĞ-KUR’lular dikkat: Zam oranı netleşiyor İşte en düşük emekli maaşı

 


REFAH PAYI BEKLENTİSİ!

Memurların ise maaşı 22 bin 17 liradan, yüzde 40'lık bir artışlar 30 bin 907 liraya çıkmış oluyor. Bunlar net rakamlar, bu rakamlara ek olarak refah payı gelebilir.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap