SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Sosyal Güvenlik uzmanı açıkladı: İşte emekli ve memur yeni maaşları

Sosyal Güvenlik uzmanı açıkladı: İşte emekli ve memur yeni maaşları

21 Haziran 2022 Salı - 11:25




Enflasyon farkından dolayı alacakları yeni zamları merak eden milyonlarca emekli ve memura alacakları maaşı Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya açıkladı.





Yılın ilk 6 ayında oluşan enflasyon farkı memur ve emekli vatandaşların maaşlarına zam olarak yansıtılacakken bu konuda Sosyal güvenlik uzmanı Özgür Kaya birtakım bilgiler paylaştı. Yılın ilk 5 ayına ilişkin enflasyon oranı yüzde 35,64 olarak gerçekleşti. TÜİK son olarak mayıs ay enflasyonunu açıklarken Haziran ayının enflasyonu da açıklanmasıyla memur ve emekli vatandaşların alacakları zamla da ortaya çıkmış olacak.

MEMUR VE MEMUR EMEKLİLERİ NE KADAR ZAM ALACAK?

TÜİK Haziran ayı enflasyonunu 4 Temmuz'da açıklayacak. Kritik veri öncesi eldeki enflasyon rakamlarıyla Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya katıldığı canlı yayında memur ve emeklilerin alacakları maaşları söyledi.

Özgür Kaya konuşmasında şunlar dile getiridi:

Merkez Bankası'nın Haziran ayı enflasyon tahmini 3,75 olarak belirtildi.

Bu rakamlar toplandığında ise yüzde 38,44'lük bir enflasyon rakamına ulaşmış olacağız. Yani bu 2022 yılının birinci 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon farkı... Bu enflasyon farklarının açıklanması diğer bir ifadeyle Memur maaşlarını, işçi ve Bağkur emeklilerinin maaşlarını da etkilemiş olacak.

En düşük emekli memurumuz 4 bin 269 lira alıyor. Eğer enflasyon rakamı yüzde 38,44 ulaşırsa en düşük memur maaşı 5 bin 910 lira olacak.
En düşük memurumuz şu an 6249 lira maaş alırken ikinci 6 aylı dönemde maaşı 8 bin 651 liraya yükselmiş olacak.

2000 öncesi en düşük işçi emeklisi 3 bin 269 lira alırken gelecek olan enflasyon farkıyla beraber 4 bin 525 liraya yükselmiş olacak.

Yine en düşük Bağkur emeklimizin maaşı ise 2500 liradan 3461 liraya yükselecek. 4 Temmuz'dan itibaren enflasyon rakamları belli olacak. Böylece memur ve emeklilerin alacağı zam oranı da belli olacak."

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
1

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap