SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Son anket açıklandı: Türk halkı ne dedi? Dolar mı gram altın mı?

Son anket açıklandı: Türk halkı ne dedi? Dolar mı gram altın mı?

24 Mayıs 2022 Salı - 20:09




Dolar kuru ve altın fiyatlarında yükseliş sürerken, Areda Survey’in gerçekleştirdiği “yatırım tercihlerini” inceleyen son anket çalışmasının sonuçları, açıklandı. İşte Türk halkının yatırım tercihi...





Areda Survey araştırma şirketi, yatırım tercihlerine yönelik araştırmasının sonucunu açıkladı. Türk halkının yüzde 42,9’luk oranla tercih edeceği yatırım aracı belli oldu.

Araştırma şirketinin Nisan 2021 tarihinde yaptığı ve 2000 kişiye yönelttiği ‘Sosyometre’ araştırmasında da katılımcılara yöneltilen "Yatırım konusunda hangisine en fazla güveniyorsunuz" sorusuna da şu yanıtlar verildi...

YÜZDE 42,9'LA ALTIN İLK SIRADA

Türk halkının yüzde 42,9’luk oranla, bugün bir yatırım yapması halinde en çok altını tercih edeceğini ortaya koydu. Araştırma şirketinin Nisan 2021 tarihinde yaptığı ve 2000 kişiye yönelttiği ‘Sosyometre’ araştırmasında da katılımcılara yöneltilen ‘’Yatırım konusunda hangisine en fazla güveniyorsunuz’’ soruna yüzde 57,4’luk oranla altın ve yüzde 26,9 ile gayrimenkul yanıtı verilmişti.

İşte oranları ve sırasıyla Türk halkının diğer yatırım tercihleri...


Araştırma bulgularına göre katılımcıların diğer yatırım tercihleri; yüzde 27,9 gayrimenkul, yüzde 23,7 döviz, yüzde 3,1 banka faizi, yüzde, yüzde 1,9 kripto para ve yüzde 1,0 borsa oldu.

Nisan ayındaki araştırmada ise sonuçlar şöyle çıkmıştı...

Nisan 2021 tarihinde yapılan benzer araştırmada katılımcıların yatırım tercih oranları ise şu şekildeydi: “Yüzde 57,4 altın, yüzde 26,9 gayrimenkul, yüzde 8,2 döviz, yüzde 4,3 borsa, yüzde 1,7 faiz ve son olarak yüzde 1,6 kripto para.”

YATIRIM TERCİHİNDE DÖVİZ YÜKSELİŞİ

Nisan 2021 tarihinde yapılan araştırmada yüzde 8,2 ile döviz en fazla güvenilen yatırım araçlarından biri olurken, Mayıs 2022 tarihinde yapılan araştırmada dövizi yatırım tercihi olarak değerlendirenlerin oranı yüzde 23,7 şeklinde belirlendi. Bu tablo vatandaşın yatırım tercihinde döviz yükselişini gözler önüne serdi. Gayrimenkul ise daha çok uzun vadeli bir yatırım aracı olarak düşünülmekte ve altına göre elden çıkarılarak paraya dönüştürülmesi daha geç olmaktadır. Yapılan araştırmaya göre, gayrimenkul vatandaşın en çok güvendiği ve tercih ettiği yatırım araçlarındaki yerini koruyor.


ALTIN YATIRIMINI EN ÇOK GENÇLER TERCİH EDİYOR

Altına yatırım yapmayı düşünenler yüzde 50’lik oranla en çok gençler olurken, yüzde 45’lik oranla gençleri, orta yaş kesimi takip etti. Katılımcıların yüzde 27,4’lük diliminin gayrimenkule yatırım yapabileceği belirlenirken, yüzde 20,7’sinin ise yatırımda doları tercih ettiği tespit edildi. Kadın katılımcılar yüzde 28,9’la, erkeklerden daha çok gayrimenkul yatırımını tercih ederken, erkeklerin ise yüzde 21,1’le en çok dolar yatırımını tercih ettiği tespit edildi.

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap