SON DAKİKA



Haber > Ekonomi > Şirketlere SPK denetimi geliyor

Şirketlere SPK denetimi geliyor

24 Ocak 2024 Çarşamba - 23:19




Kripto paraların takibi, vergilendirilmesi ve kullanıcılarının korunmasına yoğunlaşan yeni düzenlemede sona gelindi.





Ekonomi Koordinasyon Kurulu toplantısında ana gündem maddesi kripto para düzenlemesiydi. Toplantı sonrası yapılan açıklamada, Hazine ve Maliye Bakanlığı öncülüğünde yürütülen çalışmalarda sona gelindiği vurgulandı. Düzenlemenin önümüzdeki günlerde meclise geleceği mesajı paylaşıldı Türkiye, yapacağı düzenlemeler ile 2021 yılında Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından alındığı "Gri Liste"den çıkmayı değerlendiriyor. Öncelikli amacın Türkiye'nin gri listeden çıkartılması olduğunu belirten Türkiye'nin FATF'nin belirlediği 40 maddeden 39'unu tamamladığını ve bir tek kripto paraların kaldığını ifade etti.

KRİPTO ŞİRKETLERİNE SPK DENETİMİ GELİYOR

Regülasyon ile birlikte kripto para alım satımına aracı olan kurumları bir dizi kurallar seti bekliyor. NTV'nin sektör kaynaklarından aktardığına göre; düzenlemenin ardından Sermaye Piyasası Kurulu, kripto para şirketlerinin denetiminden sorumlu olacak. Borsalar aracı kurum gibi çalışacak. Diğer yandan kripto para borsalarına sermaye zorunluluğu getirilecek. Düzenleme ile birlikte alım satımın vergilendirilmesi de beklentiler içerisinde yer alıyor. Ancak bu kararın ilk yasa tasarısında yer alıp almayacağı henüz belirsiz.
Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0
SPK

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap